Bijna 35 uur na de scheepsramp in China zijn nog steeds 430 van de 458 passagiers van de ferry op de Yangtse-rivier vermist. Duikers blijven het gekapseisde schip doorzoeken naar overlevenden.

Nog honderden opvarenden scheepsramp China vermist

Een dag na de scheepsramp in China worden nog altijd honderden opvarenden vermist. Veertien mensen zouden tot nu toe zijn gered en dertien lichamen zouden zijn geborgen, meldt de Chinese staatszender CCTV.

  1. LIVE. Invoering verplichte vaccinatie zorgpersoneel loopt mogelijk vertraging op - Hoogste aantal besmettingen in de zorg en in het onderwijs

    LIVE. Invoering verplichte vaccinatie zorgperso­neel loopt mogelijk vertraging op - Hoogste aantal besmettin­gen in de zorg en in het onderwijs

    Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en volgens viroloog Marc van Ranst ook bij achttien personen ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.