Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Nog geen lederhosen en liters bier dit jaar: Oktoberfest opnieuw geannuleerd

Het grootste bierfestival ter wereld, het Oktoberfest in München zal ook dit jaar niet doorgaan. Dat hebben de minister-president van Beieren, Markus Söder, en de burgemeester van München, Dieter Reiter, maandag bekendgemaakt na een overleg. Oorzaak is opnieuw de coronapandemie.

 1. LGBTQ+-gemeenschap in shock: “Iraanse man (20) onthoofd door broer omdat hij homo is”
  5

  LG­BTQ+-gemeen­schap in shock: “Iraanse man (20) onthoofd door broer omdat hij homo is”

  De internationale LGBTQ+-gemeenschap is in de ban van de gruwelijke dood van een 20-jarige Iraanse man, die naar verluidt door zijn halfbroer en twee neven is vermoord en onthoofd nadat zij zijn seksuele geaardheid hadden ontdekt. Dat schrijven diverse Iraanse media op basis van gesprekken met vrienden en familieleden. De moeder van het slachtoffer is in shock opgenomen in het ziekenhuis, bevestigt een invloedrijke LGBTI-organisatie in een persbericht. In Iran riskeren homo’s nog altijd marteling en de doodstraf.
 2. Minstens 20 doden bij Israëlische aanvallen op Gaza, brand op Esplanade der Moskeeën in Jeruzalem
  4

  Minstens 20 doden bij Israëli­sche aanvallen op Gaza, brand op Esplanade der Moskeeën in Jeruzalem

  Het geweld in Jeruzalem en de Gazastrook escaleert. Bij Israëlische aanvallen op Gaza zijn zeker twintig mensen gedood. Dat blijkt uit een nieuwe balans van Hamas dat de enclave bestuurt. Onder de dodelijke slachtoffers zijn er ook negen kinderen. Volgens Hamas is ook één van hun commandanten om het leven gekomen. In Jeruzalem is vanavond op de Esplanade der Moskeeën een brand uitgebroken die twee kilometer in het rond te zien is, zo hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld. Op een video is te zien hoe een grote boom in vlammen opging.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije