De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © REUTERS

Nog eens 160 Turken veroordeeld tot levenslang wegens mislukte coup

Ruim 22 maanden na de mislukte staatsgreep in Turkije hebben rechtbanken in Istanboel tijdens twee gerechtelijke procedures 160 voormalige militairen, onder hen 116 kadetten, tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Dat meldt het staatspersbureau Anadolu. 

14 reacties

 • kris minten

  4 jaar geleden
  En Europa kijkt zwijgzaam toe hoe een corrupte en leugenachtige dictator het land uiteindelijk vernietigd. Of is het strategisch onderbouwd, zoals in Syrië en Libië gebeurde en draait het uit op een burgeroorlog?
 • lars vandenberge

  4 jaar geleden
  Sinds de "coup" zijn er ook meer dan 100 media verboden, waaronder tientallen kranten en televisiestations. Turken krijgen enkel Erdogans propaganda te horen.
 • Jef Lois

  4 jaar geleden
  En onder tussen word hun Lira met het uur minder waard maar al die slimme Turken begrijpen nog steeds niet dat ze belogen en bestolen worden door hun toch zo aanbeden dictator. Deze week is de centrale bank moeten tussen komen en de rente moeten op trekken tot 16% of ze hadden toestanden zoals in Venezuela. Hij bedriegt hen waar ze bij staan maar zelf zal hij niks tevkort hebben net als zijn zonen en familie.
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Na 22 maanden lijkt het er op dat Erdogan die periodieke veroordelingen gebruikt om zijn burgers met schrik op te zadelen. Een psychologische vorm van terreur. Hij zal wel een nieuwe zondebok moeten vinden, want het wordt wat afgezaagd. Potverdorie, dan moet die vent ook nog oud worden zoals Mugabe in Zimbabwe.
 • Bert Buren

  4 jaar geleden
  Nog eens 160 die in de weg liepen.