AP
Volledig scherm
© AP

Nog een lichaam gevonden in verongelukte bus in Bulgarije, vermoedelijk van kind

In de autocar die dinsdag in Bulgarije is verongelukt, is nog een lichaam gevonden. Dat brengt het aantal doden van het busdrama op 45, zo heeft het parket vrijdag bekendgemaakt.

 1. Belgische man die busramp Bulgarije overleefde verloor zoon bij crash, onder slachtoffers ook vijf kinderen van zelfde gezin en jong koppeltje

  Belgische man die busramp Bulgarije overleefde verloor zoon bij crash, onder slachtof­fers ook vijf kinderen van zelfde gezin en jong koppeltje

  De dodentol na een zwaar busongeval in Bulgarije is zwaar: 45 inzittenden overleefden de crash niet, 12 van hen waren kinderen. Amper 7 passagiers konden ontkomen aan de vuurzee die daarop volgde. Een van hen is een 45-jarige man uit Namen, met de Belgisch-Noord-Macedonische identiteit. Zijn 23 jarige zoon overleefde het niet, vertelt de oom van de man aan de Noord-Macedonische televisie. “Hij riep nog naar zijn zoon: “Spring, Visar. Spring.” Maar hij heeft het niet meer gehoord.”
 2. Russisch leger verspreidt nieuwe beelden van drills aan grens met Oekraïne
  Play

  Russisch leger verspreidt nieuwe beelden van drills aan grens met Oekraïne

  Het Russisch leger heeft nieuwe beelden verspreid van drills aan de grens met Oekraïne. In een verklaring staat dat de gemotoriseerde geweerdivisie wordt ingezet voor een oefening. Rusland heeft naar schatting 100.000 troepen verzameld in de buurt van Oekraïne. Dat doet de vrees vergroten dat het van plan is Oekraïne binnen te vallen. Bovendien heeft het troepen uit Siberië en het Verre Oosten verplaatst voor schiettrainingen. Eerder kondigde het Russisch leger ook een reeks marinemanoeuvres aan. De militaire oefeningen gaan deze maand van start en duren tot en met februari. Meer dan 140 schepen, tientallen vliegtuigen en 10.000 manschappen zijn erbij betrokken.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.