Als Boris Johnson een deal beet heeft, moet hij die nog altijd door het Britse parlement krijgen.
Volledig scherm
Als Boris Johnson een deal beet heeft, moet hij die nog altijd door het Britse parlement krijgen. © via REUTERS

Nog altijd geen doorbraak in brexit-onderhandelingen van laatste kans, gesprekken liggen alweer stil

De Europese en Britse onderhandelaars hebben hun gesprekken over een brexitakkoord vannacht onderbroken. Vanmorgen zijn de onderhandelingen weer van start gegaan. Over de stand van zaken is weinig bekend, al is van het optimisme van gisterenavond nog maar weinig te merken. 

10 reacties

 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  Boris MOET uitstel vragen van zijn parlement en de EU lidstaten MOETEN dat goedkeuren als ze niet met lege handen willen blijven staan. Want bij een harde Brexit komen er GEEN Britse centen EN een harde grens in Ierland. En zijn dat nu juist de twee dingen waarover de EU onderhandelaars moeilijk doen.
 • Ronny Cuypers

  2 jaar geleden
  De oplossing is zo simpel als wat. Laat zowel Noord-Ierland als Schotland onafhankelijk worden en laat ze zelf beslissen wat ze willen. Engeland wil weg uit de unie, de rest niet zo dringend. Waarom moeten de Noord-Ieren en de Schotten de Engelse waanzin ondergaan?
 • john meulebrouck

  2 jaar geleden
  DE enige oplossing is Noord Ierland onafhankelijk en bij Europa of harde grens tussen noord Ierland en Ierland.
 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  Referendums zijn goed, maar bepaalde zaken moet je toch niet overlaten aan de gewone man in de straat. Je houdt toch ook geen referendum met de vraag " Of ze de belastingen mogen afschaffen"? Want dan krijg je antwoorden die kant noch wal raken. .
 • Bertrand Janses

  2 jaar geleden
  Bert Janses: Kan de komedie nog groter? Eerst krijgen ze 2-3 jaar de tijd -waarin niks gebeurt- als voorbereiding op hun exit, en nu zouden ze alle problemen op een paar dagen oplossen! Ik ben die kluchtzangers van beide partijen, EU én UK, zo beu als koude pap; moeten wij voor die zever die honoraria betalen van politici die afgedankt zijn in eigen land en dan in de EU gedropt werden???
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee