Thomas J. Sargent.
Volledig scherm
Thomas J. Sargent. © REUTERS

Nobelprijs Economie voor twee Amerikaanse onderzoekers

De Nobelprijs voor Economie 2011 is uitgereikt aan de Amerikanen Thomas J. Sargent en Christopher A. Sims. Dat heeft het Nobelcomité vandaag bekendgemaakt. De twee krijgen de prijs "voor hun empirisch onderzoek naar oorzaak en gevolg in macro-economie", zo luidt het.

 1. Nobelprijswinnaar R. Steinman blijkt vrijdag overleden te zijn

  Nobelprijs­win­naar R. Steinman blijkt vrijdag overleden te zijn

  De Canadese wetenschapper Ralph M Steinman mag de Nobelprijs voor Geneeskunde houden die hij eerder vandaag samen met twee collega's won, en dit hoewel de 68-jarige drie dagen geleden overleden is aan alvleeskanker. Dat meldt het Nobelprijscomité, dat daarmee zijn eigen statuten - een Nobelprijs wordt niet postuum toegekend - links laat liggen. Toen de prijs werd toegekend, was het comité nog niet op de hoogte van Steinmans overlijden.
 2. “Verdachte mesaanval Nice is 21-jarige Tunesiër” - Ook arrestaties in Lyon en Parijs - President Macron mobiliseert extra militairen

  “Verdachte mesaanval Nice is 21-jarige Tunesiër” - Ook arresta­ties in Lyon en Parijs - President Macron mobili­seert extra militairen

  Een man heeft in de basiliek Notre Dame in het centrum van Nice mensen met een mes aangevallen. Daarbij vielen volgens de politie zeker drie doden en raakten verschillende mensen gewond. Volgens burgemeester Christian Estrosi riep de dader de hele tijd ‘Allah Akbar’. Volgens de politie is bij de aanval een vrouw onthoofd, meldt persagentschap Reuters. Ook in verschillende andere Franse steden werden incidenten gemeld. In Lyon en Parijs werden gewapende mannen gearresteerd, en in Avignon werd een man doodgeschoten door de politie nadat hij voorbijgangers had bedreigd met een mes, maar dat zou niets met terreur te maken hebben. Ook in Jeddah in Saoedi-Arabië werd een man aangevallen met een mes. Daar werd de dader opgepakt. Herlees hieronder het verloop van deze dag.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk