Klimaatactiviste Greta Thunberg was aanwezig bij de voorstelling van de nieuwe wet.
Volledig scherm
Klimaatactiviste Greta Thunberg was aanwezig bij de voorstelling van de nieuwe wet. © AFP

Nieuwe wet verplicht landen zich aan klimaatdoelen 2050 te houden, Thunberg is niet overtuigd

De Europese Commissie heeft vandaag een nieuwe “klimaatwet” voorgesteld, die de EU-landen verplicht om tegen 2050 netto zero uitlaat te bekomen. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (17), die vandaag in de Europese Commissie aanwezig is, zegt dat er meer actie nodig is om de klimaatcrisis tegen tegen te gaan. 

31 reacties

 • Gino SINNESAEL

  2 jaar geleden
  Door deze soort van acties (graag op de foto met Greta) eert de EU iemand die jongeren oproept tot handelen tegen de wet: spijbelen. De troep die de betogende spijbelaars achterlaten tonen de echte 'waarde' achter het verhaal:niet de groene gedachte telt, maar een dagje (vele dagen) minder op de schoolbanken. Wetten naleven hoeft niet meer,. Integendeel: groen licht van de hoogste autoriteiten. Wat een signaal voor de toekomstige generaties!
 • Marc Verdonck

  2 jaar geleden
  Daar tegen zijn er andere die dit plan gewoon in de vuilbak gooien. EU is er enkel om afgedankte politici en gepensioneerde politici en hun vrienden te verrijken. Men ziet met Turkije wat ze beslissen, nul komma nul. Als Turkse troepen voor de poorten van Damascus staan zullen ze het misschien veroordelen.
 • Freddy Sonnemans

  2 jaar geleden
  De foto van de commissie voorzitster geflankeerd door Greta geeft een perfect beeld van de EC. Uiterst gevaarlijke kinderen, die spelen met onze toekomst maar een niveau dat het middelbaar nog niet haalt.
 • Louis Meeus

  2 jaar geleden
  Europa wordt nu ook al bestuurd door kinderen. Het wordt alsmaar mooier en belachelijker.
 • Jens Vranckx

  2 jaar geleden
  de val van de EU is in de maak, wie dit blijft aanvaarden, is goed gek. Er zullen nog meer Brexits aankomen. Hah, waar staan ze nu met hun sterk economisch front? Wetten en boetes opleggen hoort volgens mij niet bij het financieel versterken van de lidstaten, maar leidt tot serieuze verpaupering.