rellen capitool
Volledig scherm
rellen capitool © RV

Nieuwe videobeelden tonen hoe relschoppers aan Capitool agenten aanvallen in tunnel

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft deze week een drie uur durende video vrijgegeven van een confrontatie tussen relschoppers en politieagenten aan het Capitool tijdens de bestorming van het Amerikaanse overheidsgebouw op 6 januari. De beelden werden gemaakt met een bewakingscamera en hebben geen geluid.

  1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
    Play

    Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

    De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.