Ivan Jdanov in 2020 in Moskou.
Volledig scherm
Ivan Jdanov in 2020 in Moskou. © AP

Nieuwe vervolging van twee naasten van Aleksej Navalny

Tegen twee naasten van de gevangen Russische opposant Aleksej Navalny lopen nieuwe strafrechtelijke onderzoeken. De Russische onderzoekscommissie (Sledstvenny Komitet) beschuldigt hen van financiering van "extremistische" organisaties.

  1. Jongetje (6) dat als enige kabelbaanramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

    Jongetje (6) dat als enige kabelbaan­ramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

    De 6-jarige jongen die het kabelbaandrama in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in Italië. Dat heeft een rechtbank in Tel Aviv besloten, nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was meegenomen. Het kind verloor in mei zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten neerstortte. Eitan was de enige van de vijftien inzittenden die het ongeval overleefde.
  2. Ze keek toe hoe vastgeketend jezidi-meisje stierf van de dorst: tien jaar cel voor Duitse IS-bruid

    Ze keek toe hoe vastgeke­tend jezidi-meis­je stierf van de dorst: tien jaar cel voor Duitse IS-bruid

    Jennifer Wenisch (30) is door de rechtbank in München veroordeeld tot tien jaar cel voor deelname aan een terroristische organisatie en de dood van een 5-jarige meisje van de jezidi-gemeenschap. Het slachtoffertje stierf in Irak van de dorst in de brandende zon. Het is een van de eerste veroordelingen wereldwijd in verband met de vervolging van de religieuze minderheid door Islamitische Staat (IS).