Evo Morales riep zichzelf uit tot winnaar van de presidentsverkiezingen, maar moest nadien ontslag nemen.
Volledig scherm
Evo Morales riep zichzelf uit tot winnaar van de presidentsverkiezingen, maar moest nadien ontslag nemen. © Photo News

Nieuwe verkiezingen moeten einde maken aan onrust in Bolivia

De Boliviaanse Senaat heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat voorziet in nieuwe presidents- en parlementsverkiezingen. Die moeten een einde maken aan de onrust die in het land heerst sinds de presidentsverkiezingen van 20 oktober. Evo Morales riep zichzelf uit tot winnaar, maar moest nadien ontslag nemen. Hij is intussen in ballingschap in Mexico.

0 reacties

  1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
    Play

    Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

    De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.