Silvio Berlusconi gisteren in Rome.
Volledig scherm
Silvio Berlusconi gisteren in Rome. © AP

Nieuwe uitspraken van Berlusconi gelekt over “beste vriend” Vladimir Poetin: “Nog 20 flessen vodka gekregen voor mijn verjaardag”

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi heeft opnieuw twijfel gezaaid over de vastberadenheid van de toekomstige regering in Italië om tegen Moskou op te treden. Dat heeft alles te maken met opmerkelijke nieuwe uitspraken over zijn vriend Vladimir Poetin.

 1. Dan toch bizarre cadeaus voor 70ste verjaardag van Poetin: president krijgt berg pompoenen en tractorvoucher

  Dan toch bizarre cadeaus voor 70ste verjaardag van Poetin: president krijgt berg pompoenen en tractorvou­cher

  Poetin wordt 70 jaar, maar een heus verjaardagsfeest zit er niet in. De voorbije jaren vierde de Russische president zijn verjaardag met buitenlandse reizen, wandelingen in Siberië of een hockeywedstrijd voor beroemdheden, dit jaar moet hij het echter stellen met... een berg pompoenen en een tractorvoucher. Veel buitenlandse felicitaties kreeg Poetin ook niet. Enkel Noord-Korea, Wit-Rusland en Tadzjikistan wensten hem proficiat.
 2. “Wij zijn geen idioten”: Taiwan hekelt pogingen van China om “vredestichter te spelen” in Oekraïne

  “Wij zijn geen idioten”: Taiwan hekelt pogingen van China om “vrede­stich­ter te spelen” in Oekraïne

  De Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken, Joseph Wu, is kritisch voor de Chinese president Xi Jinping die zich “probeert voor te doen als vredestichter in het conflict tussen Oekraïne en Rusland, maar zelf dreigt met oorlog tegen het eiland”. De Chinese leider kwam maandagmiddag aan in Moskou voor een driedaags bezoek en sprak met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over mogelijke vredesonderhandelingen met Oekraïne.
 1. Poetin: “Westen vecht tot de laatste Oekraïner, maar Rusland en China kunnen samen meest complexe problemen oplossen”

  Poetin: “Westen vecht tot de laatste Oekraïner, maar Rusland en China kunnen samen meest complexe problemen oplossen”

  “Rusland en China kunnen samen de meest complexe problemen oplossen.” Dat verklaarde de Russische president Poetin na de ontmoeting met zijn Chinese collega Xi Jinping. Er werd ook gepraat over de oorlog. “Het Westen vecht in Oekraïne tot de laatste Oekraïner. Maar zodra Kiev zich er klaar voor voelt, kunnen we het Chinese vredesvoorstel gebruiken als basis voor onderhandelingen.”