Het Amerikaanse ministerie van Gezondheid.
Volledig scherm
Het Amerikaanse ministerie van Gezondheid. © AFP

Nieuwe toegift van Trump-administratie aan anti-abortusgroepen: onderzoek op geaborteerd menselijk weefsel ingeperkt

Amerikaanse wetenschappers mogen niet langer overheidsgeld gebruiken om onderzoek te doen op menselijk foetaal weefsel. Dat deelt de Trump-administratie vandaag mee. De beslissing is een overwinning voor anti-abortusactivisten, die zich verzetten tegen het gebruik van weefsel van geaborteerde foetussen. Volgens wetenschappers speelt dergelijk weefsel echter een belangrijke rol in de zoektocht naar behandelingen voor onder andere hiv en kanker.

3 reacties

 • wim Goossens

  2 jaar geleden
  Deze handelswijze van de administratie Trump zal niet direct de neergang van de Amerikaanse biotech en Farmacutische bedrijven inluiden, maar toch ... binnen enkele jaren zal de rest van de wereld veel verderstaan dan de bekrompen Amerikanen ...
 • Nicole Vogelaere

  2 jaar geleden
  Blijft smakeloos maar beter testen geaborteerd materiaal dan op dieren. Weet niet na het zien van live beeldmateriaal van een abortus hoe ik er tegen over sta. Het foetus beweegt nog met geamputeerde leden, hoe klein ook. Had er compassie mee. Zouden altijd uitzonderingen moeten bestaan maar toch beter adoptie overwegen. Sta eerder sceptisch tegen over IVF, genoeg ongewenste kinderen die uitkomst bieden op de kinderwens.
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Hoe een bende religieuze gekken erin slaagt een gans continent terug de middeleeuwen in te bombarderen. Volgende zet wordt dus euthanasie inperken want mensen die zwaar lijden of niet meer bij verstande zijn, mogen toch niet geholpen worden te sterven als het leven / de ziel heilig is? Als een god bestaat, waarom bestaat dan zoveel leed, misvormingen, ... als test voor de mens? Doe normaal.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift