Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuwe studie schat dat werkelijke dodentol door corona dubbel zo hoog ligt als schatting WHO: “België scoort tamelijk goed en zal niet veel verkeerd geteld hebben”

Uit schattingen van het IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) is gebleken dat wereldwijd mogelijk 6,9 miljoen mensen zijn gestorven door een besmetting met het coronavirus, of meer dan twee keer zoveel als eerder werd aangenomen. België scoort volgens de studie tamelijk goed en bracht het aantal coronadoden tot zover accuraat in beeld. Onze noorderburen scoren een stuk slechter. Niet verwonderlijk volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt): “Daar geldt ook geen registratieplicht.” 

30 reacties

 • Jan Vannuffelen

  1 maand geleden
  Zelfs het dubbele op wereldnivieau heeft dit echt niets te betekenen.
 • johan vankeirs

  1 maand geleden
  Ieder land zal beweren het goed te doen en bij de besten te zijn,maar ik hoor liever de verpleegkundigen,dokters en journalisten aan het woord over de gang van zaken!
 • Gerda Haubourdyn

  1 maand geleden
  Ze goochelen overal met cijfers. De ene zegt 3 de andere 6 0f 7 miljoen. We zijn met 3 of 4 miljard te veel dat is realiteit. En de corona doden zullen het evenwicht niet herstellen.
 • Arifiene De Laet

  1 maand geleden
  Maak dat de ganzen wijs. Die van ranst ging nog zeggen dat er helemaal geen griep is geweest. Griep komt eraan en ziet corona dus zegt ah gij zijt hier al aan het werk, 't is goed dan heb ik vakantie en kom volgend jaar wel terug.
 • Marga Printemps

  1 maand geleden
  Marc Van Driessche, dat gaat gebeuren na dat de grootste hoop is gevaccineerd. Wacht nog een paar maanden en je zal wel zien. Zie ook Cyber Polygon 09 juli 2021.!
 1. Voormalig Brits parlementsvoorzitter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conservatieven zijn uitgegroeid tot populistische, soms xenofobe partij”
  8

  Voormalig Brits parlements­voor­zit­ter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conserva­tie­ven zijn uitge­groeid tot populisti­sche, soms xenofobe partij”

  John Bercow heeft de Britse Conservatieven verlaten en is overgestapt naar Labour. Bercow raakte tijdens de brexit-saga bij het grote publiek bekend als de parlementsvoorzitter die de woelige debatten moest leiden. Heel vaak riep hij “Order, order!" om het House of Commons in het gelid te krijgen. Bercow zat hoegenaamd niet op de lijn van de harde brexiteers uit zijn toenmalige partij.