Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuwe studie schat dat werkelijke dodentol door corona dubbel zo hoog ligt als schatting WHO: “België scoort tamelijk goed en zal niet veel verkeerd geteld hebben”

Uit schattingen van het IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) is gebleken dat wereldwijd mogelijk 6,9 miljoen mensen zijn gestorven door een besmetting met het coronavirus, of meer dan twee keer zoveel als eerder werd aangenomen. België scoort volgens de studie tamelijk goed en bracht het aantal coronadoden tot zover accuraat in beeld. Onze noorderburen scoren een stuk slechter. Niet verwonderlijk volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt): “Daar geldt ook geen registratieplicht.” 

30 reacties

 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  Zelfs het dubbele op wereldnivieau heeft dit echt niets te betekenen.
 • johan vankeirs

  2 maanden geleden
  Ieder land zal beweren het goed te doen en bij de besten te zijn,maar ik hoor liever de verpleegkundigen,dokters en journalisten aan het woord over de gang van zaken!
 • Gerda Haubourdyn

  2 maanden geleden
  Ze goochelen overal met cijfers. De ene zegt 3 de andere 6 0f 7 miljoen. We zijn met 3 of 4 miljard te veel dat is realiteit. En de corona doden zullen het evenwicht niet herstellen.
 • Arifiene De Laet

  2 maanden geleden
  Maak dat de ganzen wijs. Die van ranst ging nog zeggen dat er helemaal geen griep is geweest. Griep komt eraan en ziet corona dus zegt ah gij zijt hier al aan het werk, 't is goed dan heb ik vakantie en kom volgend jaar wel terug.
 • Marga Printemps

  2 maanden geleden
  Marc Van Driessche, dat gaat gebeuren na dat de grootste hoop is gevaccineerd. Wacht nog een paar maanden en je zal wel zien. Zie ook Cyber Polygon 09 juli 2021.!