De voorbije maanden verschenen al tal van studies over onze energietoekomst.
Volledig scherm
De voorbije maanden verschenen al tal van studies over onze energietoekomst. © Thinkstock

Nieuwe studie moet pad naar Energiepact effenen

Milieu-econoom Johan Albrecht, professor aan de UGent en boegbeeld van denktank Itinera, moet samen met het Planbureau de impact van een Energiepact becijferen. Dat moet de regeringen meer houvast geven over dit heikele thema, bericht De Tijd vandaag.

20 reacties

 • Rudy Van Daele

  5 jaar geleden
  Altijd maar studies bestellen, zo belonen ze hun vriendjes. Richt een studiebureau op wij zorgen wel voor de rest.
 • guido devogeleer

  5 jaar geleden
  Triestig deze manier van werken.Alvorens de kerncentrales te sluiten moet men zorgen dat er voldoende alternatieven zijn.Met een bevolking aangroei in België op tien jaar tijd met 1 miljoen nieuwe inwoners en een meerverbruik ieder jaar van stroom. Wil men zelfs auto rijden op elektriciteit WAAR gaat men al die stroom halen?? Mijn zonnepanelen hebben de laatste twee maanden zelfs niet genoeg opgebracht om het licht te laten branden.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Federale Raad voor Duurzame ontwikkeling. Van de eigen “groene” portefeuille zeker? Misschien eens vragen in Ter Zake aan Calvo?
 • Hubert Vanmechelen

  5 jaar geleden
  Een studie over iets dat in de toekomst moet plaatsvinden is altijd een schatting. Net zoals je een huis bouwt. Pas als het helemaal afgewerkt is weet je de werkelijke kost. Het heeft dus geen enkele zin om eerst een stalling te bouwen en de tuin aan te leggen. En dat is nu juist wat deze regering doet met windmolens en zonnepanelen!
 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  zoek allen eens naar de huidige job van de 73 jarige Groen politica Magda Aelvoet en wat de doelstellingen van deze FDRO is. Vermoedelijk hebben de meesten er nog nooit van gehoord, doch net deze organisatie wordt sinds 2000 rijkelijk betaald om oa de kernuitstap voor te bereiden. Werd trouwens opgericht onder departement van toenmalig minister Magda Aelvoet! 15j na wet op kernuitstap is er nog geen duidelijk plan! Met dank aan groen en $pa!
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.