Nieuwe satellietfoto’s tonen kilometerslange file met vluchtende Russen aan grens met Georgië

Oorlog in OekraïneVeel Russen proberen het land te verlaten na de aankondiging van een gedeeltelijke militaire mobilisatie door president Vladimir Poetin vorige week. Onder meer aan de grens met buurland Georgië veroorzaakt dat lange files. Dat bewijzen ook beelden van satellietbedrijf Maxar Technologies.

46 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Er zijn twee voordelen voor het westen : 1° de gevluchte Russen proeven de vrijheid hier en de mogelijkheden om zich te ontplooien. Ze komen in een andere wereld terecht. 2°' het is de beste manier om te bewijzen dat het westen de vijand niet is. Maar of het de moeite loont ? Ik begrijp de houding van de Baltische staten heel goed. Ik denk dat elk land zelf zal beslissen.
 • Fred Kijzer

  2 maanden geleden
  Het ideale moment voor de Russen om het Westen te overspoelen met spionnen, saboteurs en infiltranten. Ze zijn voor geen haar te betrouwen…
 • Olaf Baeyens

  2 maanden geleden
  100.000 militair getrainde mannelijke russen die de grens over steken is een invasie. Hoe je het ook draait of keert. Eenmaal overgestoken kan Poetin die landen annexeren om de Russische dienstplichtige te redden. 100.000 vrouwen en kinderen die het land over steekt omdat hun huizen zijn verwoest en verkracht en vermoord worden zijn vluchtelingen. De russen protesteren nog steeds niet tegen de oorlog of Poetin, enkel tegen hun eigen militaire oproep.
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  In de ogen van Poetin is elke gevluchte Rus er een die hem niets meer voor de voeten kan leggen of protesteren. We kunnen misschien een vluchtelingen kamp op zetten bij Orban. Weet hij wat zijn vriend Poetin Europa aan doet en zijn eigen volk . Hopelijk blijven er toch genoeg Russen ter plaatsen die Poetin stokken in de wielen kunnen steken en het regime om ver te werpen of toch minstens de volledige top de gevangenis in stoppen om het leven van de Rus en Oekraïne in gevaar te hebben gebracht.
 • Dis Van Tendeloo

  2 maanden geleden
  Een bewijs hoe geliefd Poetin is bij de gewone Rus! Hij is een despoot die zich alleen inzet voor de rijke oligarchen die hij ten alle prijzen tot z'n vriendjes moet kunnen rekenen.