De nieuwe president van Iran, Ebrahim Raisi, tijdens zijn eerste persconferentie in de Iraanse hoofdstad Teheran.
Volledig scherm
De nieuwe president van Iran, Ebrahim Raisi, tijdens zijn eerste persconferentie in de Iraanse hoofdstad Teheran. © EPA

Nieuwe president van Iran sluit ontmoeting met Amerikaanse president Biden uit

De recent verkozen president van Iran, Ebrahim Raisi, liet tijdens zijn eerste persconferentie weten dat hij de Amerikaanse president Joe Biden niet wil ontmoeten. Ook weigert de ultraconservatieve opperrechter om te onderhandelen over het nucleaire programma van Iran en de steun die de regering aan rebellenbewegingen biedt. 

7 reacties

 • Lange Wapper

  1 maand geleden
  Op deze manier zal iran erg snel economisch compleet doodgeknepen worden.
 • Jeroen Dekop

  1 maand geleden
  Iran, Noord Korea en andere dictaturen verwijderen de tegenstanders van het bestuur ; tijdens de laatste betoging tegen stijging brandstof zijn er duizenden Iranezen neergeschoten door de veiligheidsdiensten. Nathalie Decoopman dit ide reden waarom de bevolking voorzichtig is.
 • Sobek Wessels

  1 maand geleden
  Kan de VS , de EU eens 1 oorlog of terroristische Daad opnoemen die Iran gepleegd heeft ...Het waren de Russen en Britten uit schrik natuurlijk die in 1941 Iran binnen vielen omdat deze handel dreven met Nazi Duitsland !! Maar het waren de Britten en Amerikanen die er de Olie gestolen hebben met hun Anglo-Persian Oil Company ! Dus wie is de Grote Dief , Terroristen Staat op de planeet ? De Britten en Amerikanen , samen met de Fransen hebben de meeste ellende veroorzaakt in de wereld !? niet Iran
 • Danny Damiaens

  1 maand geleden
  Als Amerika geen wapens verkoopt dan springt Rusland of China in de bres!Ik zou zeggen blijven dromen.
 • nathalie decoopman

  1 maand geleden
  Een opperrechter die premier wordt. Dat kan alleen in dictaturen. Een pure aanfluiting van schending der machten. Ik blijf het echter vreemd vinden dat de bevolking van Iran die over het algemeen zeer goed geschoold is dit zomaar blijft pikken.
 1. "Onnoemelijk lijden" dreigt als we klimaatverandering blijven negeren: 14.000 wetenschappers slaan opnieuw alarm
  320

  "Onnoeme­lijk lijden" dreigt als we klimaatver­an­de­ring blijven negeren: 14.000 wetenschap­pers slaan opnieuw alarm

  Bijna 14.000 wetenschappers van over de hele wereld trekken opnieuw aan de alarmbel over ons klimaat. Ze waarschuwen dat de mensheid “onnoemelijk lijden” te wachten staat als we niet onmiddellijk de oorzaken van de klimaatverandering aanpakken. Als we de signalen blijven negeren, zullen we terechtkomen in een heel sombere toekomst met steeds meer natuurrampen, zoals overstromingen, orkanen, hittegolven en bosbranden.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.