De nieuwe premier van Haïti, Ariel Henry, tijdens de inauguratieceremonie van de nieuwe Haïtaanse regering.
Volledig scherm
De nieuwe premier van Haïti, Ariel Henry, tijdens de inauguratieceremonie van de nieuwe Haïtaanse regering. © EPA

Nieuwe premier Haïti belooft orde te herstellen en verkiezingen uit te schrijven

De nieuwe premier van Haïti, Ariel Henry, is dinsdag officieel gestart en heeft beloofd dat hij de orde zal herstellen. Henry heeft al aangekondigd dat er verkiezingen komen, een eis van de bevolking en de internationale gemeenschap.

 1. Biden wil niet militair ingrijpen op Haïti, maar stuurt wel mariniers naar ambassade

  Biden wil niet militair ingrijpen op Haïti, maar stuurt wel mariniers naar ambassade

  President Joe Biden is voorlopig niet van plan om met Amerikaanse troepen in te grijpen op Haïti, dat na de moord op president Jovenel Moïse in chaos is vervallen. Dat zei het Amerikaanse staatshoofd donderdag. "We sturen alleen mariniers naar onze ambassade om de veiligheid te garanderen, maar het idee dat we Amerikaanse troepen zouden sturen naar Haïti is momenteel niet aan de orde”, aldus Biden.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.