De nieuwe Oostenrijkse premier Sebastian Kurz (rechts) en zijn coalitiegenoot Heinz-Christian Strache van de extreemrechtse FPÖ.
Volledig scherm
De nieuwe Oostenrijkse premier Sebastian Kurz (rechts) en zijn coalitiegenoot Heinz-Christian Strache van de extreemrechtse FPÖ. © EPA

Nieuwe Oostenrijkse regering streng voor asielzoekers: geld en smartphone afgeven bij aankomst

De nieuwe Oostenrijkse regering die vandaag de eed aflegt, zal een fors strengere migratiepolitiek voeren dan zijn voorgangers. Zo is in het regeerakkoord 'Zusammen. Für unser Österreich' afgesproken dat asielzoekers bij aankomst in het land hun cash geld moeten afgeven, net zoals hun smartphone, zodat die kan worden uitgelezen.

126 reacties

 • Sharon Debeul

  3 jaar geleden
  Waarom zou je een vluchteling zijn laatste beetje geld willen afnemen ? Zo maak je een vluchteling alleen nog maar sneller financieel afhankelijk van hulp vanuit de gemeenschap. Deze goedkope rechtse stunt verkoopt misschien goed bij mensen die graag in slogans denken, maar op het terrein maak je het financieel probleem van een vluchteling alleen maar erger.
 • jef Joossens

  3 jaar geleden
  Bob Bedford, volledig akoord, hier in Brazilie krijg je nog 3 maanden vervangingsinkomsten als je je werk kwijt bent, daarna is het gedaan met profiteren. Dit zou zeker moeten toegepast worden voor de nieuwkomers want die weten maar al te goed dat je in Belgie na 6 maanden gewerkt te hebben je voor de rest van je leven kan profiteren. Ik spreek hier niet van de mensen die jaren hebben afgedragen!!!
 • bert paulussen

  3 jaar geleden
  Oei, regeringspartijen met veel gezond verstand en respect voor de volkswil in Oostenrijk. Daar zal de antidemocratische en asociale EU vlug een stokje voor steken...
 • Christina Van Dyck

  3 jaar geleden
  Asielzoekers kunnen evengoed met HUN geld de kosten betalen. Ze willen toch maar alleen veilig zijn? Of willen ze misschien liever profiteren van onze sociale zekerheid?
 • azaire vanhoutte

  3 jaar geleden
  allen naar Oostenrijk een land met visie ,en te wonen Oostenrijk is Europa.
 1. LIVE. De Croo blijft voorzichtig: "Inzicht over rol van jonge kinderen in pandemie groeit” - Kaap van honderd miljoen besmettingen overschreden
  Play
  188

  LIVE. De Croo blijft voorzich­tig: "Inzicht over rol van jonge kinderen in pandemie groeit” - Kaap van honderd miljoen besmettin­gen overschre­den

  Er is een akkoord bereikt over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen onder 12 jaar mogen nog één hobby of vrijetijdsactiviteit uitoefenen. Alle minderjarigen mogen voortaan ook een bubbel van maximaal tien personen hebben. Intussen liet Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke verstaan dat er geen 100 procent zekerheid is dat de brede vaccinatiecampagne begin maart kan starten. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"