Nederlands premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Nederlands premier Mark Rutte. © REUTERS

Nieuwe Nederlandse regering wil twee nieuwe kerncentrales bouwen

Terwijl ons land tegen 2025 alle kernreactoren dicht wil, wil de nieuwe Nederlandse regering twee nieuwe kerncentrales bouwen. Dat staat in het coalitieakkoord dat gepresenteerd werd door premier Mark Rutte.

476 reacties

 • Krijtje Vd Stoep

  5 maanden geleden
  Volgens mij is het een leugen dat de huidige Nederlandse regering eindberging gaat realiseren. Ze beweerden tot nu toe dat de beslissing daarover pas in 2100 genomen wordt. En dan moet het in 2130 klaar zijn. Stelletje dwaallichten. Er is ook onvoldoende geld gespaard voor eindberging. En de economische commissie vd VN gaat niet akkoord met Borssele langer open houden. Wat een zot plan:Meer kernenergie willen, terwijl je de berging maar tot 2082 echt op orde hebt. Misdadig.
 • Hugo hofmans

  5 maanden geleden
  Hopelijk hebben ze dan ook een goed rampenplan klaar liggen, voor als datgene zal gebeuren wat niet kan gebeuren. Voorbeeld Tsjernobyl, Fukishima en nog een aantal ... Ik wordt niet goed als ik lees dat ze terug beginnen met kernenergie. Is dat goed voor het milieu ?
 • guido Bervoets

  5 maanden geleden
  Waarom zou dit pijn moeten doen bij Tinne en Groen? Tegen de tijd dat Nederland hun twee grote kerncentrales heeft zijn ze voorbij gestreefd, ouderwets en voorbij gestoken door nieuwe technologieën.
 • Herman Leysen

  5 maanden geleden
  Andre Callens Doe de eenvoudige proef thuis met wat gelijkstroom en water. Je ziet de splitsing in zuurstof en waterstof. De waterstof kan je doen branden. Nooit de proef op school gedaan .? Gas,olie steenkool zijn ook energiedragers !
 • Geert Tamsyn

  5 maanden geleden
  Waarom zou je met waterstof een 66% rendementsverliezende en risicovolle omweg maken, als je de elektriciteit rechtstreeks kan aanwenden? Waterstof is enkel nuttig voor de opslag van overtollige elektriciteit.