De Russische overheid heeft een ambitieus wederopbouwplan gepresenteerd dat tussen nu en 2035 moet uitgevoerd worden.
Volledig scherm
De Russische overheid heeft een ambitieus wederopbouwplan gepresenteerd dat tussen nu en 2035 moet uitgevoerd worden. © AFP/ Photo News

Nieuwe munt, andere tijdzone en onderdrukking: dit is Rusland van plan met de bezette gebieden in Oekraïne

Rusland wil bezet Oekraïens gebied weer snel Russisch maken: van een nieuwe nationale munt tot een beeldenstorm en lessen in het Russisch. Het meest opvallende? Het bevel om over te schakelen naar een andere tijdzone. Binnenkort zullen de Oekraïeners daar hun klokken een uur vooruit moeten zetten.

42 reacties

 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  misschien de euroroebel. dat zou mooi zijn. En voor de tijdzone zou ik meer dan 1 uur gaan. want dan moeten de anderen al 2 uur meer rijden om jullie te treffen he. Zo rekenen jullie russen toch he. En voor de rest laat de vodka en smirnoff maar vloeien aan het front dat ze het warm krijgen daar, uw russische soldaatjes.
 • Frans Peeters

  2 maanden geleden
  Slim, niet lang meer of de euro is enkel het papier waard waar het op gedrukt staat door de inflatie
 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  Ik hoor niets van wapenleveringen zuid Europa,Ierland enz.. Dat iederland wapens, raketten en viegtuigen "verkoopt" aan Ukraïne. Beter nieens veel geweld van stilletjes aan. Poetin zal ook rekenschap moeten geven aan voor zijn kannonnevlees. Dit vlees kan ook in opstand komen.
 • dave hosten

  2 maanden geleden
  Nu allen tesamen met Westen samen reageren en massaal tanks en groot geschut leveren. Ze laten bevolking geloven dat wij tegen hen zijn, wel laten we het dan ook maar tonen en hopelijk zal bevolking hun ogen open gaan
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  De Russische separatisten in Oost-Oekraïne zullen het zich nog hard beklagen. Ze komen van de regen in de drop te staan.