Eurocommissaris Margaritis Schinas.
Volledig scherm
Eurocommissaris Margaritis Schinas. © REUTERS

Nieuwe migratieplannen EU: “Wie onze bescherming niet verdient, sturen we zelf terug”

De Europese Commissie gaat het migratiebeleid aanpassen. De bevoegde Eurocommissaris Margaritis Schinas wil komaf maken met wat hij een “lappendeken van nationale procedures” noemt. Schinas zegt aan De Telegraaf dat de EU alle vluchtelingen die geen recht hebben op bescherming zelf zal terugsturen. EU-landen moeten ook niet langer migranten verplicht opnemen. Weg met de herverdelingsquota dus.

53 reacties

 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Dat hij er dan maar snel werk van maakt van uit zijn ivorentoren. Want er is werk aan de winkel. In elke stad in Europa heb je kernen van illegalen die niet terug willen. Het strafbaar maken van onderdak verschaffen moest ook mee op de agenda al is het door verhuring of gratis dak verschaffing ,dan kunnen ze huisjes melkers ook aan pakken met die zelfde wet.
 • Thierry Willems

  2 jaar geleden
  Eindelijk, onze vele terechte commentaren op het vluchtelingenbeleid begint vruchten op te werpen. Dat we met zijn allen dit blijven doen. Proficiat voor de vele mensen die regelmatig een reactie schrijven.
 • annemie devaere

  3 jaar geleden
  waarom meebetalen? dat verandert niks,als ze maar geld kunnen pikken. Wij moeten niet de suikertante spelen van de vluchtelingen wereldwijd,zij moeten hun eigen land heropbouwen en beschermen
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Eindelijk ! Paniek bij de EU dat meer en meer op democratische leest geschoeide Natiestaten dat ondemocratisch supranationaal EU-orgaan de rug gaan toekeren. De schrik zit er ferm in en gelukkig maar !
 • Peter Janssens

  3 jaar geleden
  De Brexit heeft nu direct al een goed gevolg: ze worden wakker daar in hun ivoren toren.
 1. Efteling valt 1,5 uur helemaal stil door enorme stroomstoring

  Efteling valt 1,5 uur helemaal stil door enorme stroomsto­ring

  Door een enorme stroomstoring in Tilburg en omgeving zaten dinsdagmiddag ruim 38.000 gebruikers in de regio een tijdlang zonder elektriciteit. Opvallend: door de panne zat ook de hele Efteling zonder stroom. Verschillende bezoekers moesten uit attracties geëvacueerd worden. Even voor 16 uur kon de storing verholpen worden, meldt netbeheerder Enexis. Een woordvoerder van de Efteling zegt dat “de meeste attracties binnen nu en korte tijd” weer gaan draaien. Niemand heeft ondersteboven vastgezeten, aldus nog het pretpark.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).