Het massale protest tegen een wetsontwerp dat uitlevering aan de rest van China eenvoudig maakt, is vandaag uit de hand gelopen.
Volledig scherm
Het massale protest tegen een wetsontwerp dat uitlevering aan de rest van China eenvoudig maakt, is vandaag uit de hand gelopen. © AFP

Nieuwe massabetoging in Hongkong tegen omstreden uitleveringswet loopt uit de hand: politie vuurt traangas af, “ruim 70 gewonden”

Duizenden manifestanten zijn vanochtend in Hongkong samengekomen voor het hoofdkwartier van de regering. Daar zou worden gedebatteerd over een controversiële wet die uitleveringen aan China mogelijk zou maken, maar het debat werd door de protesten voor het gebouw uitgesteld tot een latere, nog onbekende, datum. De massale protesten liepen daarna zwaar uit de hand. Volgens een plaatselijk tv-station zijn er 72 gewonden gevallen die in ziekenhuizen zijn opgenomen. 

3 reacties

 • bob jansens

  2 jaar geleden
  Hong Kong zou gedurende 50 jaar een apart statuut behouden. Alleen heeft men er geen rekening mee gehouden dat steeds meer "echte" Chinezen die trouw zijn aan Peking zich in Hong Kong vestigen, waardoor het onafhankelijke bestuur steeds meer afhankelijk is van Peking omdat er steeds meer Peking getrouwen bij verkiezingen een plaatsje veroveren in het bestuur. Vergelijk het met de Russen in de Krim, of dichter bij huis de Franstaligen in Brussel en de Vlaamse rand...
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De Britten werden tot niets gedwongen. De Chinezen werden door de kolonialen ooit zelf gedwongen Hong Kong af te staan. Volgens een verdrag van 1898 werd Hong Kong verpacht voor 99 jaar aan de Britse kroonkolonie. Na 99 jaar wilde China dat verdrag niet opnieuw verlengen. Wat niet weg neemt dat de vrijheid van de Chinezen in Hong Kong bedreigd wordt door een China dat steeds meer terug de repressieve weg op gaat.
 • Foefounet Bouchaba

  2 jaar geleden
  Meer dan één miljoen mensen die op straat komen tegen de annexatie van Hong Kong. Eerst verplichten ze Engeland om Hong Kong als Britse kroonkolonie op te geven, tegen de wil van het volk. Ze beloven om 50 jaar niets met Hong Kong te maken hebben. En nu dit. China = Vijand nr 1 van het volk en onze vrijheid.
 1. Australische premier toont begrip voor Europese blokkering export AstraZeneca-vaccins maar vraagt om beslissing te herzien

  Australi­sche premier toont begrip voor Europese blokkering export AstraZene­ca-vac­cins maar vraagt om beslissing te herzien

  De Australische premier Scott Morrison toont enig begrip voor de Italiaanse beslissing om de export van coronavaccins naar zijn land te blokkeren. “In Italië sterven 300 mensen per dag. Dus ik heb zeker begrip voor de hoge mate van ongerustheid in Italië en vele andere landen in Europa”, zei hij. Niettemin vraagt Australië aan de Europese Unie om de beslissing te herzien.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis