De Nederlandse premier Mark Rutte.
Volledig scherm
De Nederlandse premier Mark Rutte. © ANP

Nieuwe maatregelen in Nederland: registratieplicht in horeca en teststraat op Schiphol

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft enkele nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Zo komt er onder meer een registratieplicht in de horeca. Reizigers die aankomen op Schiphol zullen zich gratis kunnen laten testen.

 1. Europees president Michel vraagt duidelijkheid van Britten: “Brexit betekent ook beslissing nemen”

  Europees president Michel vraagt duidelijk­heid van Britten: “Brexit betekent ook beslissing nemen”

  Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft Groot-Brittannië gevraagd om duidelijkheid te scheppen over de handelsrelaties in het post-brexittijdperk. De onderhandelingen daarover zitten in het slop. "Brexit betekent brexit .... maar een brexit betekent ook een beslissing nemen", zei Michel vandaag in het Europees Parlement. "Groot-Brittannië heeft een grote beslissing te nemen.”
 2. Meestgezochte maffiabaas van Italië bij verstek veroordeeld tot levenslang
  Criminaliteit

  Meestge­zoch­te maffiabaas van Italië bij verstek veroor­deeld tot levenslang

  De meestgezochte maffiabaas van Italië, Matteo Messina Denaro, is door een rechtbank op Sicilië bij verstek veroordeeld tot levenslang. Sinds de arrestatie van Bernardo Provenzano, in 2006, en Salvatore Lo Piccolo, in 2007, geldt de 58-jarige als een van de leiders van de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia. Denaro is een van de zes meest gezochte criminelen van Italië, en er werden al verschillende levenslange celstraffen voor moord tegen hem uitgesproken.
 1. Oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: “Trump was een economische ramp”

  Oud-Nobelprijs­win­naar Joseph Stiglitz: “Trump was een economi­sche ramp”

  Over minder dan twee weken kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Dat kan de Democraat Joe Biden worden, maar ook hun huidige, de Republikein Donald Trump, blijven. Van die laatste is het economische beleid van de afgelopen vier jaar voor sommigen mogelijk een argument voor herverkiezing. Voormalig Nobelprijswinnaar en ex-adviseur van Bill Clinton, Joseph Stiglitz (77), ziet dat anders en noemt Trumps politiek in de Spaanse krant El País “een economische ramp”.