Uit de zuidoostelijke hoek van de actieve vulkaan stroomt lava over het eiland.
Volledig scherm
Uit de zuidoostelijke hoek van de actieve vulkaan stroomt lava over het eiland. © REUTERS

Nieuwe krater zorgt voor extra lavastroom op La Palma: opnieuw mensen geëvacueerd

In de vulkaan op het eiland La Palma is een nieuwe krater ontstaan, meldt het Vulkanologisch Instituut van de Canarische Eilanden. Uit de zuidoostelijke hoek van de actieve vulkaan stroomt lava over het eiland, de gevolgen en eventuele schade ervan moeten nog vastgesteld worden. Uit voorzorg is een onbekend aantal mensen geëvacueerd, melden Spaanse media.

8 reacties

 • wim CLAES

  1 maand geleden
  Kan de Europese commissie geen verbod op vulkaanuitbarstingen stemmen? Dringend nodig in de strijd tegen de opwarming. En een boete aan de landeigenaars voor de vervuiling en het gebrek aan een vergunning!
 • Josephine Frans

  1 maand geleden
  Vulkanen gaan overal losbarsten
 • Peter Lavein

  1 maand geleden
  Wordt steeds erger daar en de politiek maar ontkennen dat het wel meevalt
 • Peter Bosmans

  1 maand geleden
  Gelukkig komt hier geen CO2 vrij dat het klimaat kan doen opwarmen. Daar lees ik ook nooit iets over.
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Iets om in Glasgow over te debatteren
 1. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
  Play

  Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

  Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.
 2. Twee tieners doodgeschoten in Memphis, vlakbij bedevaartsoord van Elvis Presley. Baby in kritieke toestand opgenomen

  Twee tieners doodgescho­ten in Memphis, vlakbij bedevaarts­oord van Elvis Presley. Baby in kritieke toestand opgenomen

  In de Amerikaanse stad Memphis zijn vrijdagavond twee tieners doodgeschoten, twee meisjes van 15 en 16 jaar oud. Twee andere kinderen raakten door kogels zwaargewond. Het gaat om een meisje van 16 en een baby van 9 maanden. Zij verkeren volgens de lokale politie nog in kritieke toestand. Ook een volwassen vrouw liep verwondingen op en werd naar een ziekenhuis gebracht.
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.