FRANS NIKKELS
Volledig scherm
© FRANS NIKKELS

Nieuwe klacht tegen bijwerkingen spiraaltje Essure van Bayer

Bijna zeventig patiënten hebben deze week bij de rechtbank in Marseille een strafklacht ingediend omdat ze schadelijke nevenwerkingen hadden ondervonden van het spiraaltje Essure. Ook in de VS loopt een gerechtelijke procedure. Fabrikant Bayer stopte in 2017 de commercialisering van het implantaat dat zwangerschap moet tegengaan.

2 reacties

  • Liza Robyn

    2 jaar geleden
    Hier bestond een reportage over op Netflix, heel interessant! Vele schandalen van de farma industrie werden besproken. Welgeteld 1 dag was de reportage online, 1 dag en toen ging het in de doofpot. Intriest
  • Jane Doe

    2 jaar geleden
    Ik ben geen dokter maar alle 'jongere' vrouwen, '30-'40 nog niet in menopauze, uit mijn omgeving die een baarmoederverwijdering hebben ondergaan hebben een spiraaltje gehad. Allemaal soortgelijke problemen. Iets permanent in je lijf laten zitten dat zorgt voor irritatie in omliggende weefsel zorgt voor abcessen en zelfs kanker, dus bestaan spiraaltje is onbegrijpelijk, is om problemen vragen. Dit is weer een typisch geval van seksisme in de medische wereld, vrouw met pijn = nep = negeren.