Oud-president Donald Trump
Volledig scherm
Oud-president Donald Trump © AP

Nieuwe juridische tegenslag voor Trump: onderzoekscommissie mag archief inkijken

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft formeel een einde gemaakt aan de pogingen van oud-president Donald Trump om te vermijden dat de presidentiële archieven bezorgd worden aan de parlementscommissie die onderzoek voert naar de bestorming van het Capitool, op 6 januari vorig jaar.

4 reacties

 • Steve Warson

  1 jaar geleden
  De laatste dagen is ook nog maar eens overduidelijk bewezen dat Trump de handpop was van Poetin, de manier waarop hij tijdens zijn ambtstermijn de NAVO en de VN probeerde te ontwrichten, internationale akkoorden eenzijdig verbrak en allianties probeerde uiteen te spelen, paste zéér goed in de strategie van Poetin om Europa te verzwakken en kwetsbaarder te maken.
 • Jose Van Hauwaert

  1 jaar geleden
  @Vic Bellemans. Ik denk eender dat in die archieven de waarheid staat wat zijn doen en laten betreft. Goed wetend dat hij veel zaken heeft gedaan, gezegd en gecompleteerd, die het daglicht niet mogen zien, die ook nog eens in tegenstrijd zijn met de wetten in de USA, doet hij er alles aan dit te verbergen omdat hij weet dat dit zijn politieke einde zal betekenen.
 • Anita Billen

  1 jaar geleden
  Die hadden ze al lang al zijn rechten moeten afnemen en zeker zodat hij zich niet meer als kandidaat kan stellen
 • Vic Bellemans

  1 jaar geleden
  WAT in die archieven zal staan? Gewoon leugens, die man gelooft zijn eigen leugens.