Giuseppe Conte kondigde vorige week het einde van zijn regering van de rechts-populistische Lega en de populistische Vijfsterrenbeweging aan. Blijft hij aan als premier?
Volledig scherm
Giuseppe Conte kondigde vorige week het einde van zijn regering van de rechts-populistische Lega en de populistische Vijfsterrenbeweging aan. Blijft hij aan als premier? © Photo News

Nieuwe Italiaanse regering nog niet in zicht: Vijfsterrenbeweging dreigt onderhandelingen af te breken

Het worden spannende uren voor de regeringsvorming in Italië. De Democratische Partij (PD) en de Vijfsterrenbeweging (M5S) hebben nog tot woensdag om tot een akkoord te komen om zo nieuwe verkiezingen te vermijden. Er werd gisteravond vier uur lang vergaderd, maar vandaag dreigt de M5S dreigt de regeringsonderhandelingen af te breken. Als de PD niet akkoord gaat met Giuseppe Conte als regeringsleider zullen er geen nieuwe onderhandelingen meer zijn, aldus de partij.

  1. Joseph en Eve waren meer dan 200 dagen van elkaar gescheiden door pandemie, hun pakkende reünie gaat viraal

    Joseph en Eve waren meer dan 200 dagen van elkaar gescheiden door pandemie, hun pakkende reünie gaat viraal

    Hun prachtige liefdesverhaal begon toen ze allebei zestien jaar oud waren. Joseph en Eve Loreth uit Florida waren bijna altijd samen. Maar toen kwam de coronapandemie en veranderde alles. De tachtigers die al zestig jaar zijn getrouwd, zouden elkaar zeven maanden moeten missen. Het pakkende filmpje van de reünie is het internet niet ontgaan en doet menigeen een traantje wegpinken.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement