De 18-jarige Théo Hayez verdween na een bezoek aan the Cheeky Monkey's bar in Byron Bay, zo’n 160 kilometer ten zuiden van Brisbane in de deelstaat New South Wales.
Volledig scherm
De 18-jarige Théo Hayez verdween na een bezoek aan the Cheeky Monkey's bar in Byron Bay, zo’n 160 kilometer ten zuiden van Brisbane in de deelstaat New South Wales. © EPA

Nieuwe hoop in zoektocht naar Théo Hayez? “Vrijwilligers hebben mogelijk zijn pet gevonden”

Speurders hebben mogelijk een aanknopingspunt gevonden in de zoektocht naar de vermiste Théo Hayez. Op de plek waar zijn gsm een laatste teken van leven gaf, vonden vrijwilligers een baseballpet. Volgens vrienden lijkt die wel degelijk op het exemplaar dat de jongeman vaak droeg. DNA-onderzoek moet nu uitwijzen of die nieuwe hoop gewettigd is.

 1. Speuracties naar Théo Hayez worden stopgezet: “Overal waar gezocht kon worden, ís gezocht”

  Speurac­ties naar Théo Hayez worden stopgezet: “Overal waar gezocht kon worden, ís gezocht”

  De drie Belgische speurders die de voorbije dagen in Australië mee hielpen zoeken naar Théo Hayez, vliegen vandaag terug naar huis. "Helaas hebben we hem niet gevonden, maar nu zijn we tenminste zeker dat ze in Byron Bay tot het uiterste gingen om die jongen te vinden", zegt rechercheur Christel Michiels. "En ze zullen dat ook blijven doen." Ook de Australische politie staakt de zoekactie naar de verdwenen jongeman.
 2. Hoe Italië het perfecte coronaproof hotelconcept heeft ontwikkeld: “Ik voel me hier veiliger dan thuis”

  Hoe Italië het perfecte corona­proof hotelcon­cept heeft ontwikkeld: “Ik voel me hier veiliger dan thuis”

  Afgelegen idyllische dorpjes midden in de natuur: het klinkt vaak als muziek in de oren van toeristen die op een veilige manier willen reizen. En laat het nu net dát zijn wat in Italië overvloedig aanwezig is. Met de ‘albergo diffuso’ - een hotel verspreid over meerdere huizen van een verlaten dorp - beschikt het land over het perfecte hotelconcept in coronatijden, waar afstand houden geen probleem is. En wie weet, kan je een glimp opvangen van George Clooney.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken