Jair Bolsonaro legde gisteren de eed af als nieuwe president van Brazilië.
Volledig scherm
Jair Bolsonaro legde gisteren de eed af als nieuwe president van Brazilië. © AFP

Nieuwe extreemrechtse Braziliaanse president zet meteen aanval in op bescherming ‘inheemse grond’, ngo’s onder toezicht geplaatst

De uiterst rechtse Jair Bolsonaro is nog maar net president van Brazilië, of hij heeft al een maatregel genomen die voor controverse zorgt. Het ministerie van Landbouw is voortaan bevoegd voor de afbakening van de gronden die aan de inheemse bevolking, voornamelijk indianen, worden toevertrouwd.

3 reacties

 • willy zachel

  3 jaar geleden
  Wat rechts genoemd word is meestal gewoon realistisch en links veelal onrealistisch en niet meer van deze tijd
 • Toran Korshnah

  3 jaar geleden
  We weten waar Rechts toe in staat is.Wie nu nog ultrarechts stemt leeft toch echt wel op een andere planeet de laatste 100 jaar...
 • teveel lebbeke

  3 jaar geleden
  Rechts heeft nergens ook maar de minste empathie blijkbaar. De volgende indianen in een veel te klein en oneigen reservaat.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Braziliaanse gezondheidsminister legt 24 uur na vergadering met Britse premier Johnson positieve coronatest af

  Braziliaan­se gezond­heids­mi­nis­ter legt 24 uur na vergade­ring met Britse premier Johnson positieve coronatest af

  De Braziliaanse minister van Gezondheid, Marcelo Queiroga, heeft 24 uur na een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson positief getest op het coronavirus. De 55-jarige Queiroga, die in nauw contact kwam met Johnson en andere Britse functionarissen tijdens de VN-top in New York, zal zich nu isoleren. Brazilië moet bovendien afzien van de rest van de VN-bijeenkomst, aangezien het reeds de tweede besmetting binnen de delegatie is.