Border Services Canada
Volledig scherm
© Border Services Canada

Nieuwe drug kan al dodelijk zijn als je hem alleen nog maar aanraakt

In de Verenigde Staten en Canada dook hij vorig jaar al op en nu is hij ook in Australië onderschept: een extreem dodelijke nieuwe drug. Het gaat om carfentanil, een kalmeringsmiddel voor olifanten dat voor de mens al dodelijk kan zijn als je het alleen nog maar aanraakt. Het product wordt vooral vanuit China verspreid. De overheid daar kondigde deze week nog een ban aan op het product.

  1. Nooit zoveel drugslabs opgerold als in 2016: "Het zijn allemaal professionele installaties"

    Nooit zoveel drugslabs opgerold als in 2016: "Het zijn allemaal professio­ne­le installa­ties"

    In 2016 werden 46 clandestiene drugslabo's ontmanteld of dumpingplaatsen ontdekt in België, bijna allemaal in de grensstreek met Nederland. Dat aantal is nagenoeg een verdubbeling in vergelijking met het jaar voordien, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). "Hobbykoks in een caravan vinden we niet. Het zijn allemaal professionele installaties."
  2. Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, ook avondklok en samenscholingsverbod afgekondigd

    Tunesische president ontslaat ministers van Justitie en Defensie, ook avondklok en samenscho­lings­ver­bod afgekon­digd

    De Tunesische president Kais Saied heeft nu ook de ministers van Justitie en Defensie ontslagen. Dat meldt de entourage van de president. De ministeries zullen voorlopig worden geleid door ambtenaren van lagere rang. Er is ook een samenscholingsverbod en een avondklok van 19 tot 6 uur afgekondigd om de onrust in het land in te dammen. De Verenigde Staten hebben alle partijen die betrokken zijn bij de politieke crisis opgeroepen om “elke actie die tot geweld zou kunnen leiden te vermijden”.