Volledig scherm
© AP

Nieuwe dramatische cijfers voor VS: Joe Biden wil dat Amerikanen 100 dagen lang mondmasker dragen

Aankomend president van de Verenigde Staten Joe Biden heeft immunoloog Anthony Fauci gevraagd op zijn post te blijven en toe te treden tot zijn Covid-team als de Democraat is geïnstalleerd. Dat heeft Biden donderdag gezegd tegen CNN. Biden zei ook dat hij mondkapjes zal verplichten in federale gebouwen. “Ik ga het publiek vragen 100 dagen een masker te dragen.”

11 reacties

 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Trump heeft budgetten laten voorzien voor de verdeling van een vaccin. Dat is zijn JOB. Degenen die dank betuigd moeten worden, zijn de uitvinders, de medewerkers in de gezondheidszorg die afzien en de farma die al langer stappen genomen hadden om massaproductie mogelijk te maken. Trump heeft intussen het virus continu geminimaliseerd, gebruik van mondmaskers gepolitiseerd, staten afgeblaft en contact tussen mensen zoveel mogelijk gepromoot (rallies???). Zelfs sommige republikeinen zijn het BEU.
 • André Sneddam

  2 maanden geleden
  In de VS vielen er gisteren dus 9 doden per miljoen inwoners. In België waren dat er 13, dus 50% meer. In de piekperiode was dat bij ons het dubbele. En wij hebben geen mega steden waar her risico veel hoger is. Gelukkig hebben we weldra een vaccin dankzij Trump die reeds op 3 maart de farma bedrijven opgedrongen heeft hier absolute prioriteit aan te geven en er 1.5 miljard $ voor uitgetrokken heeft. Maar hier zwijgt iedereen over.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  En ondertussen zit de man in het Witte Huis zijn tijd te steken in zijn hopeloze strijd om zijn nederlaag aan te vechten, depressief te wezen en te golfen. Hij heeft nooit iets ondernomen tegen het virus, dus waarom zou hij het nu nog gaan doen? Dat wordt een ellendige erfenis die hij nalaat voor Joe Biden op 20 januari. Hem zal het worst wezen.
 • Bart Huysmans

  2 maanden geleden
  Waar woedt de pandemie in de US? In de dichtbevolkte steden, niet op het platteland. De vergelijking met ons gaat zeker op, integendeel!
 • Michel Van der Hoydowch

  2 maanden geleden
  Ik verkies toch Biden politiek  boven TRUMP geknoei  ,die OVERAL mondkanker afraadde en bleekwater als remedie aan zijn volk aanbeveelt , terwijl hijzelf wel een dure exclusieve behandeling krijgt. Om niet over de gratieverlening aan misdadigers ,door een President te spreken.
 1. Coronavirus raast aan steeds hogere snelheid door VS, en het ergste moet nog komen
  PREMIUM

  Coronavi­rus raast aan steeds hogere snelheid door VS, en het ergste moet nog komen

  Voor het eerst sinds het begin van de pandemie zijn er in de Verenigde Staten op één dag meer dan 3.000 doden gevallen door het coronavirus. De autoriteiten meldden gisteren 3.157 doden met een bevestigde besmetting met COVID-19, zo blijkt uit data van de Johns Hopkins-universiteit. Ook het aantal geregistreerde besmettingen neemt toe, nu elke dag met ongeveer 200.000. Nieuwverkozen president Joe Biden kijkt met lede ogen toe terwijl Trump nog zes weken in functie blijft, en waarschuwt voor nog eens meer dan 200.000 nieuwe doden deze en komende maand.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken