De nieuwe burgemeester van New York Eric Adams.
Volledig scherm
De nieuwe burgemeester van New York Eric Adams. © REUTERS

Nieuwe burgemeester New York belooft stad "wapenvrij" te maken en brengt omstreden politieteam terug

De nieuwe burgemeester van New York Eric Adams heeft in een toespraak gezworen de metropool te ontdoen van wapens. Om dat doel te bereiken, wil hij de controversiële anti-criminaliteitseenheid opnieuw instellen. De eenheid van de politie is omstreden vanwege etnisch profileren en werd onder de vorige burgemeester juist opgeheven.

  1. Baby van 11 maanden in gezicht geraakt door verdwaalde kogel in New York: “Toestroom van wapens in onze steden moet stoppen”
    Play

    Baby van 11 maanden in gezicht geraakt door verdwaalde kogel in New York: “Toestroom van wapens in onze steden moet stoppen”

    In The Bronx, een wijk in New York, heeft een verdwaalde kogel een meisje van 11 maanden oud in het gezicht geraakt. Het meisje zat samen met haar moeder te wachten in een geparkeerde auto, terwijl de vader snel inkopen was gaan doen. Op dat moment opende een onbekende man het vuur op een andere man die hij achtervolgde. De kogel week af en raakte zo het meisje in de auto. Het jonge meisje werd met spoed in kritieke toestand afgevoerd.