Jeremy Hunt (links) lijkt met zijn uitspraak premier Liz Truss tegen te spreken.
Volledig scherm
Jeremy Hunt (links) lijkt met zijn uitspraak premier Liz Truss tegen te spreken. © Getty/AP

Nieuwe Britse minister van Financiën lijkt premier Truss tegen te spreken en zegt dat meer belastingen omhooggaan

De nieuwe Britse minister van Financiën Jeremy Hunt heeft gezegd dat er meer belastingen omhooggaan en dat de uitgaven van de Britse regering ook niet zoveel zullen stijgen als sommige mensen willen. Daarmee probeert Hunt de financiële markten gerust te stellen over het begrotingsbeleid van de Britse regering, maar lijkt hij premier Liz Truss tegen te spreken. Zij zei gisteren bij Hunts aanstelling nog dat er geen grote draaien in het beleid meer te verwachten zijn.

9 reacties

 • ivan de ridder

  4 maanden geleden
  Enkel al het communiceren van een belastingsverlaging heeft een gigantische financiële put / schok teweeggebracht. Zoals gewoonlijk trekt de politiek zich daar geen fluit van aan. Kwarteng stapt het af, Truss weldra ook buitengewipt door haar eigen partij. Dat heet dan 'verantwoordelijkheid nemen', maar ongetwijfeld hebben partijgenoten en allicht zijzelf zich dankzij voorkennis kunnen verrijken. Je gelooft toch zelf niet dat ze dachten dat dergelijk beleid tot hoera-geroep ging leiden?
 • Jean Jansens

  4 maanden geleden
  @willy zachel: helemaal mee eens, alles draait momenteel rond subsidies, moeten deze dan niet terugbetaald worden door meer belastingen?
 • Bert Vandamme

  4 maanden geleden
  Diene Truss moet blijkbaar nog veel leren voor ze eerste ministertje kan worden... Zet haar maar in het rijtje van de voltallige Belgische politiekers, die hebben er tot heden ook nog niets van gebakken.
 • Rony Van Lancker

  4 maanden geleden
  Ook bij ons zouden er veel hard schrikken als bvb. Vlaams Belang en N-VA hun gedroomde coalitie zouden vormen. Financiële markten zouden er even snel korte metten mee maken. Alleen aan een toog maakt hun beleid kans.
 • viaene philippe

  4 maanden geleden
  Truss mag het vergeten volgende week werkloos en het is een goede zaak ,gestudeerd na de lesuren denk ik realiteitszin ver heel verste zoeken.