Nieuwe beelden tonen Russische troepen die richting grens met Oekraïne trekken. Dit moet u weten over de oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne

Er zouden nu al meer dan 100.000 Russische troepen aan de grensregio met Oekraïne staan. De vrees bestaat dat de president van Rusland, Vladimir Poetin, het Oost-Europese land wil binnenvallen. Waarom is Oekraïne zo belangrijk voor Rusland? Bekijk het hierboven.

  1. “SpaceX kocht beschuldigingen over seksueel wangedrag Elon Musk af voor kwart miljoen dollar”

    “SpaceX kocht beschuldi­gin­gen over seksueel wangedrag Elon Musk af voor kwart miljoen dollar”

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn penis hebben laten zien, schrijft nieuwssite ‘Insider’ op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.
  2. LIVE. Rusland draait gaskraan naar Finland dicht - Zelensky: “Oekraïne heeft elke maand miljarden dollars nodig”

    LIVE. Rusland draait gaskraan naar Finland dicht - Zelensky: “Oekraïne heeft elke maand miljarden dollars nodig”

    ‘The New York Times’ heeft video’s bemachtigd die bewijzen dat Russische paratroepers betrokken waren bij executies in het Oekraïense Boetsja. De Russische invasie slaat elke maand een gat van zowat 5 miljard dollar (4,75 miljard euro) in de Oekraïense begroting. Dat zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. “Om ons staande te houden in de oorlog om vrijheid, hebben we snelle en voldoende financiële ondersteuning nodig”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.