De autoriteiten op Cuba treden na de protesten tegen de regering van eerder deze maand hard op om de protestbeweging de kop in te drukken.
Volledig scherm
De autoriteiten op Cuba treden na de protesten tegen de regering van eerder deze maand hard op om de protestbeweging de kop in te drukken. © EPA

Nieuwe arrestatiegolf op Cuba na grote protesten tegen regering

De autoriteiten op Cuba treden na de protesten tegen de regering van eerder deze maand hard op om de protestbeweging de kop in te drukken. Advocaten zeggen volgens The New York Times dat honderden arrestaties zijn verricht. Huizen van activisten worden in de gaten gehouden door de politie.

 1. De Russen? Straling van hacking? Mysterieuze “Havanasyndroom” treft nu ook diplomaten in Wenen. Wat kan er achter zitten?
  PREMIUM

  De Russen? Straling van hacking? Mysterieu­ze “Havanasyn­droom” treft nu ook diplomaten in Wenen. Wat kan er achter zitten?

  Een mysterieuze reeks van ziektebeelden, het ‘Havana-syndroom’ gedoopt, slaat nu ook in Oostenrijk toe. De slachtoffers hebben één ding gemeen: ze zijn allen Amerikaanse diplomaten. En toevallig ontstaan de symptomen bijna altijd wanneer er Russische spionnen in de buurt zijn. Hoe gevaarlijk zijn deze ziekteverschijnselen en wie of wat is de mogelijke oorzaak van deze ‘aanvallen’?
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 3. ANALYSE. Kan Cuba niet zonder een Castro? Of gaat het communisme aan corona ten onder?
  PREMIUM

  ANALYSE. Kan Cuba niet zonder een Castro? Of gaat het communisme aan corona ten onder?

  In Cuba zijn er nooit geziene protesten tegen de regering. Net nu die voor het eerst in zes decennia niet meer door een Castro wordt geleid. Maar ligt het daaraan dat het communisme wankelt? Of komt dat door iets anders? De harde aanpak van Cuba onder Donald Trump misschien, die opvolger Joe Biden ondanks zijn verkiezingsbeloften nog niet heeft teruggeschroefd? Of — zoals zoveel tegenwoordig — de coronapandemie?