De autoriteiten op Cuba treden na de protesten tegen de regering van eerder deze maand hard op om de protestbeweging de kop in te drukken.
Volledig scherm
De autoriteiten op Cuba treden na de protesten tegen de regering van eerder deze maand hard op om de protestbeweging de kop in te drukken. © EPA

Nieuwe arrestatiegolf op Cuba na grote protesten tegen regering

De autoriteiten op Cuba treden na de protesten tegen de regering van eerder deze maand hard op om de protestbeweging de kop in te drukken. Advocaten zeggen volgens The New York Times dat honderden arrestaties zijn verricht. Huizen van activisten worden in de gaten gehouden door de politie.

  1. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
    UPDATE
    12

    Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

    De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.