De Iraanse president Hassan Rouhani (L) en de Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Iraanse president Hassan Rouhani (L) en de Amerikaanse president Donald Trump. © EPA

Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Iran van kracht: "Iedereen die zaken doet met hen zal geen zaken doen met VS"

IranOm 6 uur Belgische tijd (middernacht in Washington) is een eerste reeks Amerikaanse sancties tegen Iran in voege getreden. De sancties komen er na de terugtrekking van de VS uit het nucleair akkoord met Iran uit 2015. De Amerikaanse president Donald Trump plaatste vervolgens een dreigende tweet. "Iedereen die zaken doet met Iran zal GEEN zaken doen met de Verenigde Staten", klonk het. Het is hem naar eigen zeggen om de wereldvrede te doen.

45 reacties

 • eric debanne

  4 jaar geleden
  Goed van Trump
 • marc van cauter

  4 jaar geleden
  Zich moeien met Trump en terwijl europa iedereen domineert,nog nooit zoveel oorlog en onvrede tussen onze eigen mensen sinds europa alle macht naar zich trok. Open ogen aub , toestanden van 1940 ... nog niet zolang geleden . Domme westerlingen.
 • raymond van der craen

  4 jaar geleden
  Goed bezig USA, handelsboycot vandaag afgekondigd nu tegen China en Iran. Ik denk dat enkel Israel overblijft waar ze nog geen boycot hebben tegen uitgevaardigd.
 • Paul van de velde

  4 jaar geleden
  Iraanse centrale bank!!! Iran moet onderworpen worden samen met Noord Korea aan de Wereldbank die alle landen controleert. Zolang ze niet naar de pijpen dansen van de financiële elite worden die landen op de knieën gedwongen. Dat, en alleen dat is de reden dat Iran in conflict ligt met e USA. Alle landen ter wereld moet afhankelijk gemaakt worden van diegenen die de wereld controleren, en dat kan alleen financieel.
 • janine stevens

  4 jaar geleden
  Hopelijk zal er een moment komen dat de hele wereld zich verzet tegen dat wispelturig gedrag van een domme en onbekwame president die werkelijk denkt dat hij de wereld naar zijn hand kan zetten.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Kroaten kunnen vanaf januari in Europa paspoortvrij reizen, Roemenië en Bulgarije blijven gefrustreerd achter
  7

  Kroaten kunnen vanaf januari in Europa paspoort­vrij reizen, Roemenië en Bulgarije blijven gefrus­treerd achter

  De Europese ministers van Binnenlandse Zaken hebben vandaag het licht op groen gezet voor de toetreding van Kroatië tot de Schengenzone. Dat heeft het Tsjechische voorzitterschap van de Europese Unie gemeld op Twitter. Kroaten kunnen vanaf dan zonder paspoort of andere vereisten reizen tussen de meeste Europese landen. Tot hun grote frustratie moeten Roemenië en Bulgarije nog meer geduld oefenen.