De Russische opposant Aleksej Navalny zit op dit moment een straf van twee en een half jaar uit wegens fraude. Volgens zijn medestanders dienen de maatregelen tegen hem enkel om de activiteiten van de oppositie te hinderen.
Volledig scherm
De Russische opposant Aleksej Navalny zit op dit moment een straf van twee en een half jaar uit wegens fraude. Volgens zijn medestanders dienen de maatregelen tegen hem enkel om de activiteiten van de oppositie te hinderen. © AP

Nieuwe aanklacht tegen Russische opposant Navalny wegens “aantasting van de identiteit en burgerrechten”

De Russische opposant Aleksej Navalny, die al in de gevangenis zit voor fraude, is nu ook in verdenking gesteld van "aantasting van de identiteit en burgerrechten", een misdrijf waarvoor hij drie jaar cel riskeert, zo hebben de speurders woensdag bekendgemaakt.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.