De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern © Photo News/Instagram

Nieuw-Zeelandse premier voorwerp van spot door foto op voorflap van nieuwe publicatie

buitenlandDe Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft zich misrekend met de voorflap van de publicatie van haar nieuwe begroting voor welzijn. De foto toont een breed glimlachende vrouw met een al even blij kind op haar rug. Alleen blijkt het om een alleenstaande moeder en haar dochter te gaan die in december naar Australië verhuisden, omdat ze de eindjes niet meer aan elkaar konden knopen door de hoge kosten van levensonderhoud in Nieuw-Zeeland.

 1. Meisje (11) stuurt “omkoopgeld” naar Nieuw-Zeelandse premier voor drakenonderzoek
  Het leukste van het web

  Meisje (11) stuurt “omkoopgeld” naar Nieuw-Zeelandse premier voor drakenon­der­zoek

  Een 11-jarig meisje uit Nieuw-Zeeland koestert naar eigen zeggen de droom om ooit “draken te trainen”. In een brief aan de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern vraagt het kind of de regering onderzoek kan verrichten naar draken. Om de politica te overtuigen, stopte ze een biljet van 5 dollar (omgerekend zo’n 3 euro) in de enveloppe. Maar Ardern maakte het meisje duidelijk dat ze zich niet laat “omkopen”.
 2. Trump geeft eerste interview sinds verkiezingen: “Het is heel moeilijk om een zaak voor Supreme Court te krijgen”

  Trump geeft eerste interview sinds verkiezin­gen: “Het is heel moeilijk om een zaak voor Supreme Court te krijgen”

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in zijn eerste interview sinds de Amerikaanse verkiezingen opnieuw geklaagd over onbewezen verkiezingsbedrog. In een telefoongesprek op Fox Business News dat ongeveer 45 minuten duurde, zei Trump aan anker Maria Bartiromo dat de verkiezingen zijn vervalst, maar dat rechters niet betrokken willen worden. Intussen is de hertelling in een tweede county in de staat Wisconsin afgelopen. Daarbij is de overwinning van de Democraat Joe Biden bevestigd.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?