De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern op weg naar een persconferentie.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern op weg naar een persconferentie. © AP

Nieuw-Zeeland verlengt lockdown na snel stijgend aantal coronabesmettingen

Nieuw-Zeeland verlengt de lockdown die in het hele land van kracht is met vier dagen, tot middernacht vrijdag 27 augustus lokale tijd. Auckland, de grootste stad van het land, blijft zeker nog tot 31 augustus in lockdown. Dat heeft premier Jacinda Ardern op een persconferentie aangekondigd.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Eerste coronagevallen in Nieuw-Zeeland sinds 6 maanden gelinkt aan uitbraak Australië

  Eerste coronage­val­len in Nieuw-Zee­land sinds 6 maanden gelinkt aan uitbraak Australië

  De zeven nieuwe coronagevallen in Nieuw-Zeeland, die het land sinds dinsdag weer in een strenge nationale lockdown hebben doen belanden, houden verband met de recorduitbraak in buurland Australië. Dat blijkt uit onderzoek naar de genetische code van het virus. Dinsdag gingen in Nieuw-Zeeland alle scholen, winkels en bedrijven dicht, met uitzondering van supermarkten, apotheken en medische centra.