De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern op archiefbeeld. © AFP

Nieuw-Zeeland schort reisbubbel met Australië acht weken op

Nieuw-Zeeland heeft de grens met Australië gesloten omdat het buurland moeite heeft nieuwe Covid-19-uitbraken in te dammen. Dat heeft premier Jacinda Ardern vandaag aangekondigd. De zogenoemde Trans-Tasman-reisbubbel begon op 19 april en stelde Australiërs en Nieuw-Zeelanders in staat om tussen de twee landen te reizen zonder in quarantaine te hoeven gaan.

 1. LIVE. Ontslagen politieagent doodt tientallen mensen in Thais kinderdagverblijf, sommige slachtoffers amper 2 jaar oud
  Play
  24

  LIVE. Ontslagen politie­agent doodt tientallen mensen in Thais kinderdag­ver­blijf, sommige slachtof­fers amper 2 jaar oud

  Bij een schietpartij in een kinderdagverblijf in het noordoosten van Thailand zijn minstens 38 mensen gedood door een voormalige politieman. Onder de slachtoffers zouden zeker 23 kinderen zijn waarvan er sommige amper twee jaar oud waren. Dat meldt de Thaise politie aan het persagentschap Reuters. De 34-jarige Panya Khamrap zou ook zijn eigen vrouw en kind hebben gedood. Vervolgens pleegde de dader zelfmoord.
 2. Nieuw-Zeeland extra alert na positieve test Australische toerist die weekend in Wellington doorbracht

  Nieuw-Zee­land extra alert na positieve test Australi­sche toerist die weekend in Wellington doorbracht

  In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is vandaag het dreigingsniveau voor corona een niveau opgeschroefd, nadat een Australische toerist, die afgelopen weekend in de stad verbleef, positief is getest voor Covid-19. Vanaf woensdag 18 uur worden inwoners in de stad daarom gevraagd afstand van elkaar te houden, zeker tot en met zondag. Kantoren, scholen en andere bedrijven kunnen wel gewoon openblijven.
 3. Noord-Korea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

  Noord-Ko­rea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

  Noord-Korea heeft opnieuw twee ballistische raketten afgevuurd in de richting van de Japanse Zee. Het kabinet van de Japanse premier Fumio Kishida meldde aanvankelijk dat een van de twee korteafstandsraketten waarschijnlijk over Japan heeft gevlogen, maar corrigeerde dit later. Het is de zesde keer in minder dan twee weken tijd dat Noord-Korea een rakettest doet. Het regime van Kim Jong-un noemt de rakettest in een reactie “een vergeldingsmaatregel” vanwege de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire oefeningen in de regio.