De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern op archiefbeeld. © AFP

Nieuw-Zeeland schort reisbubbel met Australië acht weken op

Nieuw-Zeeland heeft de grens met Australië gesloten omdat het buurland moeite heeft nieuwe Covid-19-uitbraken in te dammen. Dat heeft premier Jacinda Ardern vandaag aangekondigd. De zogenoemde Trans-Tasman-reisbubbel begon op 19 april en stelde Australiërs en Nieuw-Zeelanders in staat om tussen de twee landen te reizen zonder in quarantaine te hoeven gaan.

 1. Kinderen geboren in 2010 vormen doelwit van ernstige cyberpest-trend in Frankrijk
  4

  Kinderen geboren in 2010 vormen doelwit van ernstige cyberpest-trend in Frankrijk

  Sinds het begin van het schooljaar vormen Franse kinderen die geboren zijn in 2010 het doelwit van een nieuwe pesttrend, zowel op het internet als op de speelplaats. “Anti-2010", “Brigade tegen degenen uit 2010", ... het zijn maar enkele voorbeelden van de beledigingen die de ronde doen op sociale media, vaak gepaard met de hashtag #anti2010. Franse onderwijsgroepen uiten hun bezorgdheid naar aanleiding van de nieuwe trend en vragen aan de regering om in te grijpen. De app TikTok, waarop de trend tot nu toe erg aanwezig was, verwijderde zonet alle video’s met de hashtag.
 2. Stijging ziekenhuisopnames Nieuw-Zeelandse kindjes door coronamaatregelen

  Stijging ziekenhuis­op­na­mes Nieuw-Zeelandse kindjes door coronamaat­re­ge­len

  Social distancing, handen wassen, mondmaskers en lockdowns hielpen niet alleen de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te houden, maar beletten ook dat kinderen minder blootgesteld werden aan andere virussen. Daar lijdt hun immuniteit onder. Nieuw-Zeeland stelt nu vast dat er meer kinderen in het ziekenhuis terechtkomen met andere luchtwegeninfecties. Franse kinderartsen noemden het al “immuniteitsschuld”, een schuld die moet worden ingelost omdat er het voorbije anderhalf jaar geen of veel minder immuniteit kon worden opgebouwd tegen allerhande virussen en bacteriën.