De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern krijgt al maanden lof voor haar aanpak van de coronacrisis in haar land.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern krijgt al maanden lof voor haar aanpak van de coronacrisis in haar land. © AP

Nieuw-Zeeland pakte pandemie het best aan, België 72ste op ranglijst Australische denktank

Nieuw-Zeeland heeft de coronapandemie het best aangepakt. Dat blijkt uit een studie van de Australische denktank Lowy Institute over hoe een honderdtal landen de gezondheidscrisis beheerd heeft. België staat 72ste in de ranglijst.

38 reacties

 • Rudy De Pauw

  1 maand geleden
  Toch staan we met sommige zaken aan de top ,,hoogste belastingen kleinste pensioenen. Ook een toppertje ,een kwart eeuw vergaderen over de aanleg van enkele km. autostrade aan het Sport Paleis.Meeste regeringen,125 volksvertegenwoordigers ,9 ministers van gezondheid.
 • Geert Vaelen

  1 maand geleden
  De politiek is niet het probleem, de mensen zijn het probleem. Als de politiek zegt "blijf in uw kot" en iedereen gaat toch z'n eigen goesting doen en feestjes geven met 50 man en overal samentroepen en mondmaskers afdoen in het openbaar, massale rellen en nog meer zulke fratsen, is dan de politiek het probleem? Ik dacht het niet.
 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  Er staan natuurlijk veel eilanden in de top 10.
 • Dirk Thyssen

  1 maand geleden
  Dat deze regering incompetent is dat moge duidelijk blijken uit het feit dat een Belgisch bedrijf liever vaccins levert aan de UK ,en terecht ! Zij hebben op voorhand besteld, deze klungelende regering ,steekt zich weg achter Europa,maar wat is nu nog de waarde van deze geldverslindende moloch ? Grote verklaringen samen met de koning ,maar de bevolking blijft in de kou staan . Afspraak in 2024
 • Fons Dewaele

  1 maand geleden
  Goed zo, Vivaldi regering, pruts nog maar verder zo. Wat is het volgende dat volgt plan C?? Of zijn we al verder gevorderd in het alfabet.
 1. Doortastend leiderschap gekoppeld aan degelijke wetenschap: zo temde Nieuw-Zeeland het coronavirus

  Doortas­tend leider­schap gekoppeld aan degelijke wetenschap: zo temde Nieuw-Zee­land het coronavi­rus

  Nieuw-Zeeland heeft het coronavirus “voorlopig” onder controle: de laatste Covid-19-patiënte - een vijftigster uit Auckland - is er vandaag genezen verklaard. “Ik deed een dansje met mijn dochtertje Neve”, was de reactie van de populaire premier Jacinda Ardern op dat goede nieuws. Ardern greep snel en doortastend in op basis van wetenschappelijke data. Daar kregen de Kiwi’s internationale lof voor. Hoe kregen de vijf miljoen inwoners het onmogelijk geachte nul aantal coronagevallen voor mekaar?
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft