Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Nieuw-Zeeland overweegt rookvrije generatie: sigarettenverbod voor iedereen geboren na 2004

Nieuw-Zeeland wil tegen 2025 rookvrij zijn. Om dat doel te bereiken heeft de regering enkele opvallende voorstellen gelanceerd. Zo zou iedereen die na 2004 is geboren, nooit meer sigaretten kunnen kopen.

55 reacties

 • Andy De Schieter

  1 jaar geleden
  Goed zo. Geen enkele long heeft rook nodig. En alcohol mag voor mijn part ook verboden worden. Dat heeft ook niemand nodig.
 • eric van der jeugdt

  1 jaar geleden
  geen vlees meer eten daar is de grote goeroe Bill Gates al mee bezig, hij koopt massaal landbouwgrond op heeft bijna al 100.000 hec
 • Lode Luyck

  1 jaar geleden
  Identiteit fraude iedereen die dat wil is ineens voor 2004 geboren. Zo duwt men de de jeugd in de harddrugs wereld. Maar dat is waarschijnlijk wat ze willen.
 • Magda De Munck

  1 jaar geleden
  Waar gaat de regering dan die 5 miljard euro zoeken van al de taksen die ze innen op de verkoop van sigaretten?
 • Wim Huygen

  1 jaar geleden
  Daar waar het in de jaren zeventig "verboden was om te verbieden", gaat er tegenwoordig geen dag voorbij of er wordt weeral iets van deze vrijheden afgeknabbeld. En altijd weer "omdat men het goed met ons voor heeft". De verworvenheden waar we 400 jaar voor gevochten hebben zijn nu onbenulligheden die we nu blijkbaar maar al te graag in de vuilbak kieperen. Onlangs een studie gelezen waaruit blijkt dat er sinds de laatste 50 jaar nog nooit zo weinig vrijheid is geweest als nu... Plezant.
 1. OPINIE. “Vapen heeft in België onterecht slechte reputatie”

  OPINIE. “Vapen heeft in België onterecht slechte reputatie”

  Vorige week publiceerde gezondheidsinstituut Sciensano een onderzoek waaruit blijkt dat er elektronische sigaretten op de markt zijn met aroma‘s die genotoxische eigenschappen hebben: de aroma’s bevatten chemische stoffen die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Volgens professor Frank Baeyens, hoogleraar psychologie aan de KU Leuven, blijft vapen echter een erg efficiënt middel om te stoppen met roken, aangezien het volgens wetenschappelijk onderzoek veel minder schadelijk is dan roken. Hieronder leest u het integrale opiniestuk van professor Baeyens.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.