De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern zal deze maand gevaccineerd worden tegen het coronavirus.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern zal deze maand gevaccineerd worden tegen het coronavirus. © AFP

Nieuw-Zeeland markeert honderdste dag zonder nieuwe coronabesmettingen

Nieuw-Zeeland heeft opnieuw een mijlpaal bereikt: het land heeft voor de honderdste dag op een rij geen nieuwe coronabesmetting binnen de gemeenschap meer vastgesteld. Sinds 28 februari zijn er in het land dus geen gevallen bijgekomen, naast de tien nieuwe patiënten die zich momenteel in gecontroleerde quarantaine bevinden. Die besmettingen werden allemaal aan de grens vastgesteld. Dat meldt het Nieuw-Zeelandse ministerie van Gezondheid. 

0 reacties

 1. Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisatie te ontsnappen: “Situatie is compleet absurd”

  Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisa­tie te ontsnappen: “Situatie is compleet absurd”

  De mobilisatie in Rusland heeft de vraag naar vliegtickets doen exploderen. Russen boeken massaal vluchten naar het buitenland, en daar hebben ze vaak grote sommen geld voor over. Zelfs een plaatsje op een privéjet is momenteel erg gegeerd, al is het allesbehalve goedkoop. Zo moeten passagiers maar liefst 22.000 tot 28.000 euro (!) voor een ticket ophoesten. “De situatie is compleet absurd”, zegt Yevgeny Bikov, de directeur van een jetbedrijf in Moskou.
 2. Advocaat Inez Weski beschuldigd van informatielek uit Extra Beveiligde Inrichting, onder druk van topcrimineel Ridouan Taghi

  Advocaat Inez Weski beschul­digd van informatie­lek uit Extra Beveiligde Inrichting, onder druk van topcrimi­neel Ridouan Taghi

  De nieuwe advocaat van Youssef Taghi, neef en ex-advocaat van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, zegt dat diens advocaat Inez Weski berichten uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught heeft gesmokkeld onder druk van haar cliënt Ridouan Taghi. “Het lijkt erop dat ook zij niet bestand is tegen de enorme druk die uitgaat van deze man”, klinkt het. Weski noemt de beschuldiging “onjuist, onterecht suggestief en zeer laakbaar”.
 1. Nederland schroeft steun Oekraïne op, terwijl Orbán volksbevraging organiseert over sancties tegen Rusland

  Nederland schroeft steun Oekraïne op, terwijl Orbán volksbevra­ging organi­seert over sancties tegen Rusland

  Hongarije zal een volksbevraging organiseren over de Europese sancties tegen Rusland in verband met de oorlog in Oekraïne. Dat zei premier Viktor Orbán maandag in het parlement. De Nederlandse regering zal de steun aan Oekraïne intensiveren, schrijft premier Mark Rutte op Twitter. “Meer wapens, meer sancties, meer isolatie van Rusland.” Intussen bereidt de Europese Commissie een achtste sanctiepakket voor.
 2. Na ware ‘blame game’ wijst Kremlin schuldigen aan voor chaos bij mobilisatie
  24

  Na ware ‘blame game’ wijst Kremlin schuldigen aan voor chaos bij mobilisa­tie

  De gedeeltelijke militaire mobilisatie heeft tot chaos en grote onrust geleid bij de Russische bevolking. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat bij de autoriteiten in Moskou een zwartepietenspel is losgebarsten om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven. En de enige ‘echte’ schuldigen van die warboel heeft het Kremlin nu gevonden, zo meldt het gerespecteerde Institute for the Study of War (ISW).