De regering zet mobiele vaccinatieklinieken, zoals in Auckland, in om zoveel mogelijk Nieuw-Zeelanders in te enten. (07/10/21)
Volledig scherm
De regering zet mobiele vaccinatieklinieken, zoals in Auckland, in om zoveel mogelijk Nieuw-Zeelanders in te enten. (07/10/21) © AP

Nieuw-Zeeland heft lockdown pas op als 90 procent van inwoners volledig is gevaccineerd

De lockdowns die op dit moment van kracht zijn in sommige delen van Nieuw-Zeeland worden pas opgeheven zodra negentig procent van de inwoners volledig gevaccineerd is. Premier Jacinda Ardern kondigde vrijdag ook aan dat de huidige alarmniveaus vervangen worden door een verkeerslichtsysteem.

  1. Valérie Pécresse is de presidentskandidaat van Les Républicains

    Valérie Pécresse is de presidents­kan­di­daat van Les Républi­cains

    De Franse Republikeinen hebben besloten dat Valérie Pécresse (54) hun partij gaat vertegenwoordigen bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar in april. Ze is als winnaar uit de voorverkiezingen gekomen, zo meldt de partij Les Républicains (LR) zaterdag. De bestuurder van regio Île-de-France, waar Parijs onder valt, is de eerste vrouwelijke kandidaat van Les Républicains. Ze neemt het in april op tegen onder anderen Emmanuel Macron, de huidige president.