Mensen schuiven aan bij een testcentrum in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington.
Volledig scherm
Mensen schuiven aan bij een testcentrum in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. © AP

Nieuw-Zeeland extra alert na positieve test Australische toerist die weekend in Wellington doorbracht

In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is vandaag het dreigingsniveau voor corona een niveau opgeschroefd, nadat een Australische toerist, die afgelopen weekend in de stad verbleef, positief is getest voor Covid-19. Vanaf woensdag 18 uur worden inwoners in de stad daarom gevraagd afstand van elkaar te houden, zeker tot en met zondag. Kantoren, scholen en andere bedrijven kunnen wel gewoon openblijven.

  1. Nieuw-Zeeland markeert honderdste dag zonder nieuwe coronabesmettingen

    Nieuw-Zee­land markeert honderdste dag zonder nieuwe coronabe­smet­tin­gen

    Nieuw-Zeeland heeft opnieuw een mijlpaal bereikt: het land heeft voor de honderdste dag op een rij geen nieuwe coronabesmetting binnen de gemeenschap meer vastgesteld. Sinds 28 februari zijn er in het land dus geen gevallen bijgekomen, naast de tien nieuwe patiënten die zich momenteel in gecontroleerde quarantaine bevinden. Die besmettingen werden allemaal aan de grens vastgesteld. Dat meldt het Nieuw-Zeelandse ministerie van Gezondheid.
  2. "Landen zoals België die voor risicobeheer in plaats van uitroeien coronavirus kozen, deden het economisch minder goed”

    "Landen zoals België die voor risicobe­heer in plaats van uitroeien coronavi­rus kozen, deden het economisch minder goed”

    Landen die tijdens de pandemie voor risicobeheer gingen - zoals België - blijken het op het vlak van gezondheid, economie en burgervrijheden minder goed gedaan te hebben dan landen die kozen voor krachtige maatregelen gericht op het snel en volledig uitroeien van het coronavirus. Dat staat te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. Viroloog Emmanuel André vraagt er aandacht voor.