Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Nieuw-Zeeland en EU willen persoonsgegevens uitwisselen in strijd tegen terrorisme

EU-landen en Nieuw-Zeeland moeten persoonsgegevens gaan uitwisselen in de strijd tegen terrorisme en andere zware misdaden. De Europese Commissie vraagt toestemming van de lidstaten om hierover te gaan onderhandelen, mede in het licht van de aanslagen in Christchurch van maart dit jaar. Een rechts-extremist schoot toen 51 moskeegangers dood.

1 reactie

  • Tamzin Andersen

    2 jaar geleden
    Zoiets is vanzelfsprekend en zou wereldwijd moeten gebeuren.
  1. Voormalig Brits parlementsvoorzitter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conservatieven zijn uitgegroeid tot populistische, soms xenofobe partij”

    Voormalig Brits parlements­voor­zit­ter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conserva­tie­ven zijn uitge­groeid tot populisti­sche, soms xenofobe partij”

    John Bercow heeft de Britse Conservatieven verlaten en is overgestapt naar Labour. Bercow raakte tijdens de brexit-saga bij het grote publiek bekend als de parlementsvoorzitter die de woelige debatten moest leiden. Heel vaak riep hij “Order, order!" om het House of Commons in het gelid te krijgen. Bercow zat hoegenaamd niet op de lijn van de harde brexiteers uit zijn toenmalige partij.