kos
Volledig scherm
© kos

Nieuw 'vereenvoudigd' metroplan van Parijs maakt het leven simpeler

Cartografie Max Roberts, docent psychologie aan de universiteit van Essex, stak het metroplan van Parijs in een nieuw jasje. Van de oorspronkelijke wirwar aan metrolijnen en haltes ging hij naar een sobere cirkelvormige structuur. Ook al doet die vorm de werkelijkheid soms een beetje geweld aan, hij zorgt er wel voor dat reizigers hun traject voortaan in de helft van de tijd afleggen.

 1. Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet, politie vuurt traangas af op betogers
  1

  Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet, politie vuurt traangas af op betogers

  De Duitse Bondsdag heeft woensdag ingestemd met een wetswijziging die de federale regering toelaat om rechtstreeks strenge coronamaatregelen op te leggen, buiten de Duitse deelstaten om. De stemming heeft aan het parlement in Berlijn tot een grote protestactie van tegenstanders geleid. De politie staat tegenover duizenden betogers. Agenten vuurden traangas af en gebruikten pepperspray tegen demonstranten die met flessen gooiden of over barricades probeerden te klimmen. Verschillende mensen zijn opgepakt vanwege agressie tegen de politie.
 2. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven