Leden van de kustwacht in Engeland halen een boot uit het water waarmee migranten het Kanaal van Frankrijk naar Engeland probeerden over te steken.
Volledig scherm
Leden van de kustwacht in Engeland halen een boot uit het water waarmee migranten het Kanaal van Frankrijk naar Engeland probeerden over te steken. © AFP

Nieuw recordaantal van 853 migranten stak woensdag Kanaal over naar Engeland

Minstens 853 migranten hebben woensdag op illegale wijze het Verenigd Koninkrijk bereikt door het Kanaal over te steken vanuit Frankrijk. Dit jaar slaagden al 21.000 mensen erin hetzelfde te doen. Nog eens 5.712 mensen konden worden gered nadat ze overboord sloegen uit hun gammele bootjes, zo blijkt uit cijfers van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.

  1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
    Spaargids.be

    Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

    Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.