Een vrouw houdt een bordje omhoog met de tekst 'waar gingen we de fout in?' tijdens een herdenkingsmoment voor de meer dan een half miljoen coronadoden in Brazilië.
Volledig scherm
Een vrouw houdt een bordje omhoog met de tekst 'waar gingen we de fout in?' tijdens een herdenkingsmoment voor de meer dan een half miljoen coronadoden in Brazilië. © REUTERS

Nieuw recordaantal coronabesmettingen in Brazilië

Brazilië heeft vandaag een nieuw record gevestigd voor Covid-19-besmettingen, met 115.228 nieuwe gevallen in 24 uur. Dat blijkt uit het laatste rapport van het ministerie van Volksgezondheid, dat bevestigt dat er een derde golf aankomt.

 1. Koppel dat met gender reveal party gigantische bosbrand veroorzaakte in Californië aangeklaagd voor 30 misdrijven waaronder onvrijwillige doodslag

  Koppel dat met gender reveal party giganti­sche bosbrand veroorzaak­te in Californië aange­klaagd voor 30 misdrijven waaronder onvrijwil­li­ge doodslag

  Bijna een jaar geleden, in september 2020, woedde er een hevige bosbrand in San Bernardino, een stad in de Amerikaanse staat Californië. Er ging zo’n 9.300 hectare in vlammen op en een brandweerman kwam om het leven. De oorzaak? Een gender reveal party van een koppel dat in verwachting was. Zij worden nu aangeklaagd voor 30 misdrijven.
 2. Deltavariant zal reizen binnen Europa onvoorspelbaar maken: “Eén dosis Pfizer of AstraZeneca beschermt onvoldoende”
  PREMIUM

  Deltavari­ant zal reizen binnen Europa onvoorspel­baar maken: “Eén dosis Pfizer of AstraZene­ca beschermt onvoldoen­de”

  De coronakaart van Europa ziet er steeds beter uit. Het aantal besmettingen daalt zo snel dat steeds grotere stukken oranje of zelfs groen kleuren. Een garantie op een zorgeloze reis is dat helaas niet. “Net zoals vorige zomer moeten we erop voorbereid zijn dat het kleurenpatroon voortdurend zal wisselen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). Het kan dus best zijn dat je naar een ‘groen land’ vertrekt dat tijdens je reis plots oranje kleurt. Met dank aan de Deltavariant, waarvan het parcours onvoorspelbaar is.
 1. Duitse journaliste smeert zich in met modder om reportage over watersnood ‘realistischer’ te maken
  Play
  36

  Duitse journalis­te smeert zich in met modder om reportage over watersnood ‘realisti­scher’ te maken

  Een Duitse RTL-journaliste liet in een reportage uitschijnen dat ze actief betrokken was bij de opruimwerkzaamheden in het zwaar getroffen Bad Münstereifel in deelstaat Noordrijn-Westfalen. Susanne Ohlen had het in haar verslag over het leed van de lokale bevolking en riep het publiek op ook een handje toe te steken na de rampspoed. Iemand kon echter filmen hoe de journaliste zichzelf met modder besmeurde alvorens op antenne te gaan.