Een vrouw houdt een bordje omhoog met de tekst 'waar gingen we de fout in?' tijdens een herdenkingsmoment voor de  meer dan een half miljoen coronadoden in Brazilië.
Volledig scherm
Een vrouw houdt een bordje omhoog met de tekst 'waar gingen we de fout in?' tijdens een herdenkingsmoment voor de meer dan een half miljoen coronadoden in Brazilië. © REUTERS

Nieuw recordaantal coronabesmettingen in Brazilië

Brazilië heeft vandaag een nieuw record gevestigd voor Covid-19-besmettingen, met 115.228 nieuwe gevallen in 24 uur. Dat blijkt uit het laatste rapport van het ministerie van Volksgezondheid, dat bevestigt dat er een derde golf aankomt.

  1. Deltavariant zal reizen binnen Europa onvoorspelbaar maken: “Eén dosis Pfizer of AstraZeneca beschermt onvoldoende”
    PREMIUM

    Deltavari­ant zal reizen binnen Europa onvoorspel­baar maken: “Eén dosis Pfizer of AstraZene­ca beschermt onvoldoen­de”

    De coronakaart van Europa ziet er steeds beter uit. Het aantal besmettingen daalt zo snel dat steeds grotere stukken oranje of zelfs groen kleuren. Een garantie op een zorgeloze reis is dat helaas niet. “Net zoals vorige zomer moeten we erop voorbereid zijn dat het kleurenpatroon voortdurend zal wisselen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). Het kan dus best zijn dat je naar een ‘groen land’ vertrekt dat tijdens je reis plots oranje kleurt. Met dank aan de Deltavariant, waarvan het parcours onvoorspelbaar is.