Een gezondheidsmedewerker neemt uitgeput een pauze in Houston, Texas. Auto's met mensen die getest willen worden op Covid-19 schuiven buiten in lange rijen aan.
Volledig scherm
Een gezondheidsmedewerker neemt uitgeput een pauze in Houston, Texas. Auto's met mensen die getest willen worden op Covid-19 schuiven buiten in lange rijen aan. © REUTERS

Nieuw record: meer dan 60.000 besmettingen in de VS

In de VS is dinsdag lokale tijd voor het eerst de kaap overschreden van 60.000 geregistreerde besmettingen in 24 uur tijd met het coronavirus. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Johns Hopkins-universiteit.

 1. De kloof tussen droom en werkelijkheid in de race naar het vaccin
  PREMIUM

  De kloof tussen droom en werkelijk­heid in de race naar het vaccin

  Ons land dringt er bij monde van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bij Europa op aan om niet landen prioriteit te geven wanneer vaccins tegen Covid-19 worden verspreid, maar wél mensen die in de zorgsector werken. Nu de hele wereld op een vaccin zit te wachten, rijst de vraag hoe die vaccinatieronde zal gestroomlijnd worden want, zoals de Europese Commissie stelt: “Niemand is veilig tot iedereen veilig is.” Tussen droom en werkelijkheid gaapt echter een diepe kloof.
 2. VS stappen officieel uit Wereldgezondheidsorganisatie

  VS stappen officieel uit Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie

  De VS hebben trekken zich officieel terug uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Amerikaans president Donald Trump kondigde eind mei, midden in de coronapandemie, al aan dat zijn land wilde breken met de WHO. Einde juni had de WHO nog laten weten dat er nog geen officiële brief was toegekomen om de samenwerking te beëindigen. Dat is ondertussen gebeurd, bevestigt het Witte Huis. Ook de Verenigde Naties bevestigen dat ze op de hoogte werden gesteld van de geplande exit.
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.